Thuiskomen in je lichaam
Thuiskomen in je eigen lijf

Na een dag hard werken vind ik het heerlijk om thuis te komen. Weg van werk, weg van de drukte om me heen. Even rustig op de bank, uitblazen en genieten van de rust. Gewoon even thuis, even alleen met mezelf, zonder iemand om me heen. Heerlijk! Thuiskomen...

Thuiskomen in je eigen lijf

Je komt thuis in een vertrouwde omgeving. Iets waar je je op je gemak voelt, waar je gelukkig bent en waar je kunt bouwen. Thuiskomen is even naar binnen keren. Binnen in je huis, de deur achter je dicht trekken en genieten van je eigen spullen om je heen. Buiten je eigen spullen, kom je ook even tot rust in jezelf. Je komt eigenlijk weer thuis in je eigen lijf.

En dat lijf zit ons als gegoten. Er past niets zo perfect als je eigen lijf. Voor elk probleem heeft je lijf een oplossing: pijn, ongemak, emoties en zelfs het regulieren van onze temperatuur... Ons lichaam regelt het allemaal voor ons!

Je lichaam en geest in balans

Naast ons lichaam is er ook nog onze geest, onze gedachten. Je geest is onlosmakelijk verbonden met jouw lichaam. Vanaf het moment dat je geboren wordt, tot het moment dat je dood gaat, zit jouw geest in jouw lijf. Met je geest denk je, maak je verhalen in je hoofd en zorg je dat je gedachten op een rijtje komen. Je lichaam ervaart pijn: van binnenuit en van buitenaf. Het wordt dan ook steeds bekender dat onze geest een enorme rol speelt in ziekte en gezondheid.

De dingen die je geest ervaart, zet je onbewust vast in je lichaam. Dat geeft lichamelijke klachten. Die klachten laat je behandelen: je laat je spieren los masseren, past je werkplek wat aan en gaat meer sporten. Een arts, medicijnen of een andere therapeut kan je helpen om weer op gang te komen. Zonder klachten.

Maar hé! Wacht even. Je vergeet iets!

Ho stop! Kom thuis in je lichaam én geest

Ons lichaam is een cadeau, een hoes waar je thuis mag komen met je gedachten. Je emoties, onverwerkte gebeurtenissen en stress zorgen ervoor dat jouw klachten ontstaan en in stand blijven. We kunnen tegenwoordig heel veel aan ons lichaam (laten) repareren, maar zolang jij niet écht kan thuiskomen in je lichaam, blijven de lichamelijke pijntjes bestaan.

Wees voorzichtig met je lijf. Het is niet onverwoestbaar en dit lijf is het enige lijf dat jij krijgt in dit leven. Vergeet niet dat je geest, jouw gedachten, thuiskomt in dit lijf.

Zorg er goed voor. Alleen als je in balans bent en blijft, zorg je goed genoeg voor je lichaam én geest en kun je echt thuiskomen...