Pijn na vallen en opstaan
Pijn na vallen en opstaan

Eindelijk, het is winter in Nederland. Met het hoge water en een dik pak sneeuw is het buiten prachtig. Er op uit met zijn allen! Sneeuwballen gooien, sleeën, sneeuwpoppen maken, wandelen, langlaufen, schaatsen, het kan allemaal. 

Er is ook een keerzijde. Mooi of niet er zijn heel veel mensen, die er ook uit moeten. Om naar werk te gaan, om boodschappen te doen of te mantelzorgen. Te voet en op de fiets is er een aanzienlijk risico op vallen. Kneuzingen en breuken komen helaas veel voor met dit winterweer.

Wanneer je valt, maar je breekt niets, is er vaak sprake van kneuzing. Kneuzing herstelt sneller met Traumeel (van Heel) of Arnica D6 (homeopathisch), maar niet zelden heb je weken later toch nog last van je heup, knie, pols, elleboog of schouder waarop je gevallen bent. Dan is kneuzing niet meer het probleem, maar is er waarschijnlijk een verstoorde relatie in het gewricht (subluxatie); het gewricht beweegt niet meer zo goed als voor de valpartij. De diagnose kan tenniselleboog, slijmbeursontsteking, of peesontsteking zijn, maar dat is het gevolg van de verstoorde relatie in het gewricht.

Uw chiropractor is niet alleen goed in ruggen en nekken; hij is opgeleid om ook alle andere gewrichten in het lichaam te corrigeren en daarmee de gewone beweeglijkheid te herstellen.

Niet alleen bij kneuzing is dit belangrijk. Ook wanneer u wel een breuk hebt gehad, is er vaak niet minder goede beweging en beperking (subluxatie), wanneer het gips er af is. Fysiotherapie is dan sowieso noodzakelijk voor de revalidatie, maar correctie door de chiropractor maakt het herstel veel sneller en effectiever.

Wanneer u met klachten na een val bij Result Care komt, bent u in goede handen; chiropractor en fysiotherapeut werken samen voor het beste resultaat. De chiropractor herstelt de normale functie en de fysiotherapeut kan, met onder andere taping de stabiliteit verbeteren en ook advies geven over bewegen en belasten en oefenen, waar gewenst.

Doe uzelf een plezier, blijf niet rondlopen met pijn en beperking, in de hoop dat het vanzelf opknapt. Kies wat goed is voor u!


Ron van der Veen, D.C. is chef de clinique bij Result Care.