Voorste kruisbandrevalidatie: geen wachttijden. Direct resultaat

Voorste kruisbandrevalidatie

Voorste kruisbandrevalidatie

Kruisbandblessure

Een voorste kruisbandblessure is een zware blessure die specialistische zorg nodig heeft. Wekelijks horen we verhalen van mensen die de blessure hebben onderschat of nog steeds ongemak ervaren van een blessure van jaren geleden. Het is van uitermate belang dat er een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld voor jou. Elke knie is anders, elke belasting op de knie is anders en ieder persoon is anders. Het is daarom onmogelijk om één behandeltraject te hebben voor zoveel verschillende mensen en knieën. 

Kniepijn oplossen bij Result Care chiropractie en fysiotherapie

Voorste kruisbandblessure

Een blessure aan de voorste kruisband ontstaat vaak door een draaiende beweging. De knie is als het ware geforceerd in de draai, terwijl het been belast wordt en de voet op de grond staat. Deze blessure komt veel voor bij sporters. 

De meeste mensen horen een 'knap' of een 'plop' en in de eerste uren hierna ontstaat er een zwelling op de knie. De knie kan na het letsel niet meer (goed) worden belast. Het is van belang om een voorstekruisband blessure snel te herkennen zodat er direct een juist behandelplan kan worden opgesteld. Belasting na het letsel kan voor vererging van klachten zorgen en een langer hersteltraject.

Hoe ziet het traject eruit bij een voorste kruisbandrevalidatie?

Het is een groot verschil of de voorste kruisband is gescheurd of afgescheurd. Bij een scheuring in de kruisband kan sneller herstel worden verwacht dan wanneer de kruisband volledig is afgescheurd. Een afgescheurde voorstekruisband wordt in sommige gevallen operatief behandeld. Dit noemen we een voorstekruisbandreconstructie

Na de operatie, of wanneer er geen operatie nodig is, komt de fysiotherapeut in beeld. Het traject om weer helemaal op het oude niveau te komen neemt ongeveer 6 tot 12 maanden in beslag (afhankelijk van de ernst van de klachten). 

De fysiotherapeuten van Result Care kijken naar de belastbaarheid van je knie en de bewegingsvrijheid in het gewricht. Door zorgvuldig te kijken en meermaals in het traject onderzoeken en tests te doen, wordt er een behandelplan opgesteld dat perfect bij jou past. 

Wij evalueren meermaals in het behandeltraject om goed af te stemmen of we op de juiste weg zijn of dat er wellicht een andere interventie plaats moet vinden. De stabiliteit van de knie en de kracht van de beenspieren wordt meegenomen in het herstel. 

Zonder medicatie

Chiropractie is een geheel natuurlijke geneeswijzen. Wij verbeteren het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam. 

Geen verwijsbrief 

Er is geen verwijsbrief nodig om gebruik te maken van chiropractie of andere behandelmethodieken in onze praktijk. 

Persoonlijke aandacht

Door persoonlijke aandacht willen wij een stapje extra doen. Het is onze missie om mensen een zo optimaal mogelijk leven te geven!

Hoe lang duurt herstel?

Sporters willen vaak snel weer aan de slag. Helaas is dat met een voorstekruisbandblessure niet verstandig. De juiste belasting en de juiste opbouw van de spieren is van belang om latere trauma's in de kruisbanden of het kniegewricht te voorkomen. 

Na een operatie wordt geadviseerd om de eerste 3 maanden geen zware fysieke activiteiten te ondernemen. Hoef je geen operatie te ondergaan? Dan beoordelen wij in een uitgebreide intake de ernst van de spierscheuring. Op basis daarvan adviseert de fysiotherapeut wat je beter wel en niet kunt doen. 

Koen Werring, fysiotherapeut

De specialist over kruisbandblessures

'Een kruisbandblessure is een blessure die een lange herstelweg heeft. Sporters willen vaak snel weer aan de slag. Wij kijken samen met je naar de beste weg voor jou.'

Waarom kies je voor een behandeltraject bij Result Care?

Medisch verleden wordt doorlopen

In jouw medische gegevens worden zorgvuldig doorgelopen. In een ver verleden kan de oorzaak van jouw klachten van nu liggen!

Bewegingsonderzoeken bij Result Care - oorzaak van je klacht zoeken

Bewegingsonderzoek

In een bewegingsonderzoek stellen we vast waar jouw beperking/pijn zit, zodat we daar als eerste aan kunnen gaan werken.

Uitgebreid lichamelijk onderzoek van het hele lichaam

Daarnaast wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan. Daarin stellen we vast of er nog elders in je lichaam problemen zijn.
Behandeling bij Result Care - fysiotherapie en chiropractie

Direct eerste behandeling 

Na de onderzoeken en het doorlopen van jouw medische geschiedenis, krijg je direct de eerste behandeling. Direct pijnverlichting! 
Multidisciplinair overleg - Result Care

Multidisciplinair behandelteam

In een multidisciplinair behandelend team wordt er altijd meer gezien dan door één therapeut. Daarom behandelen wij multidisciplinair.

Revalidatie en onderhoud dat verder gaat dan het behandelen van pijn

Ben je van je pijn af en wil je dat zo houden? Ga dan verder in ons revalidatie en/of onderhoudsprogramma.

Zij gingen je voor...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Wat een verschil na 3 behandelingen!

Ik ben nu 3x behandeld door
Mynhardt Erasmus (chiropractor)  Ik heb drie nekhernia’s waar ik in de pijnpoli ben behandeld. Dat ging enige tijd goed tot afgelopen januari.
Via via kwam ik bij Result Care terecht en wow wat een verschil…. Nu al!

Mynhardt heeft me echt goed geholpen met de heerlijke  Zuid-Afrikaanse gezelligheid. Hij legt goed uit wat hij doet en geeft mij ook echt het gevoel dat het kan worden opgelost zonder operatie. Ik ben heel tevreden! #chiropractor

Margriet Zijl - De Jong - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Verrast door 'exclusieve combinatie aanpak'

Met pijnlijke klachten in mijn nek met uitstraling naar mijn schouderblad ging ik voor een gratis screening naar Result Care in Velp.

Ik werd verrast door hun ‘exclusieve combinatie aanpak’ en met vol vertrouwen ben ik het behandelplan gestart: wekelijks chiropractie, dry-needling en daarnaast ook wekelijks fysiotherapie waarbij veel aandacht wordt gegeven aan bijvoorbeeld houding, leefstijl, conditie en gedrag.

Nu, drie behandelingen verder, ben ik heel blij dat mijn nekpijn al aanzienlijk verminderd is. Ik heb dan ook 100% vertrouwen in de professionele vervolgbehandelingen en -begeleiding van de therapeuten van Result Care Velp en kan die iedereen van harte aanbevelen.

Coby de Groot - Result Care Velp
Ms. Nameless
Add Your Stars

Professioneel en zeer vriendelijk

Professioneel en vriendelijk geholpen aan pijn in mijn rug. Al na de eerste behandeling enorm veel verbetering en na 4 behandelingen weer geheel pijnvrij.
Ik kom hier zeker weer terug en kan het iedereen aanraden.
Stefan de Jong - Result Care Utrecht
Ms. Nameless
Add Your Stars
Het herstel ging sneller dan verwacht
Na vaak last te hebben van mijn knie tijdens het hardlopen ben ik op aanraden van mensen die in behandeling waren bij Result Care hier heen gegaan met mijn klacht. Met een combinatie van chiropractie en fysiotherapie gaat het herstel van mijn knie sneller dan verwacht. Met de combinatie van aardig en deskundig personeel waar je tijdens de behandeling altijd met een leuk gesprek wordt geëntertained en het feit dat er alles aan wordt gedaan om afspraken in te plannen wanneer het jou uitkomt (ook 's avonds bijvoorbeeld) is dit echt een top bedrijf! Ik kan nu weer lekker op mijn gemak hardlopen zonder last te krijgen van mijn knie! Result Care bedankt!
Erik van Rooijen - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Als je overal al bent geweest...

Veel van onze cliënten zijn al behandeld bij meerdere specialisten.

Door de unieke combinatie tussen fysiotherapeuten, chiropractors, coaching, sport en diëtiek, is de opbrengst bij Result Care vele malen groter.
Binnen enkele behandelingen ervaren veel mensen al enorme verbeteringen. 


Onze kracht gaat verder dan het bewerkstelligen van pijnreductie.
Wij leren jou wat jij moet doen om in balans te blijven. Het is daarna aan jou - met af en toe een beetje hulp van ons - om dit vast te houden.


Het behandelplan van Result Care bestaat niet alleen uit het ondergaan van behandelingen.
Het is juist aan jou om actief deel te nemen, te leren over jouw lichaam en geest en te testen wat jouw lichaam en geest aankan.

Doe je zelf actief mee, lees je onze mails, neem je deel aan onze online community en bekijk je onze video's?
Dan versnel je de resultaten van jouw behandelproces.
Zo maak je grote stappen in korte tijd voor een duurzaam herstelproces.

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Liever direct starten met jouw behandeling?

In een gratis screening vertelt één van de specialisten jou wat wij voor je kunnen betekenen.

Er vindt dus geen intake en behandeling plaats.

Wil jij direct starten met je behandeling? Bel ons dan even!