Wil jij weer Gewoon Gelukkig worden?

Je wil wel veranderen, maar...

door onbewuste overlevingsstrategieën lukt het niet

Je wil iets veranderen in je leven. 

Eigenlijk weet je wel wat je anders wil of in elk geval weet je wat je níet meer wil.


Je gaat ervoor, doet je best om de verandering door te voeren, en toch lukt het niet. 

'Kim weet dat ze iets minder moet werken. Het is er door de jaren heen ingeslopen en ondertussen zit ze - naast 40 uur op kantoor - ook in de avonduren nog met haar laptop op schoot te werken. Ze wil wel minderen, maar het lijkt of het haar niet lukt. En als ze dan wel op de bank gaat zitten, of een dag wat eerder stopt met werken, krijgt ze het niet voor elkaar om écht rustig te worden. Haar hoofd blijft gaan en uiteindelijk zit ze toch weer met haar laptop op schoot te werken.'

Verbetering betekent verandering
start vandaag
al is alle begin moeilijk

En dan word je boos op jezelf...

Je wordt boos op jezelf. Waarom kun je je niet gewoon houden aan de afspraken die je met jezelf hebt gemaakt? Wat is er zo moeilijk aan 'gewoon iets anders doen'? Je weet toch dat wat je nu doet niet goed voor je is? Jíj wil toch iets anders?


Dat is heel logisch. Het is moeilijk om aangeleerde patronen, die volautomatisch gaan, te doorbreken. Je krijgt nauwelijks feedback van de mensen om je heen. En als je die al krijgt, dan zeggen zij vaak dat je juist niet moet veranderen. 'Je bent goed zoals je bent.'


Die automatische piloot, patronen en gewoontes, die ontstaan vanuit overlevingsstrategieën. Ooit heeft die strategie je geholpen in stressvolle situaties. Alleen als het gevaar/de stress verdwenen is, is het moeilijk om iets anders dan dat patroon te doen.

Met inzicht in jouw overlevingsstrategieën, 

kun je echt veranderen: op eigen kracht!

Stilstand is achteruitgang. Een veelgehoorde zin. Maar verandering is moeilijk, zeker aan het begin van een veranderproces. De wereld om ons heen wil alles het liefst bij het 'oude' houden. Verandering is eng en spannend. Je gaat iets doen waarvan je niet weet wat het je gaat brengen. En als je wil veranderen, dan moet je ook dingen die je nu doet achterlaten. Dat kan de stress zijn (wat vaak positief is voor jou), maar de mensen om je heen zien wellicht dat je minder tijd voor hen hebt. Zij proberen jouw veranderproces te saboteren. En uiteindelijk doe je dat ook zelf... 

Door inzicht te krijgen in jouw overlevingsstrategieën, zie je waarom je bepaalde dingen wel of niet doet. Je leert jezelf beter kennen en de smoesjes en excuses kun je zelf doorzien. 

Het geeft je niet alleen inzicht in jouw eigen handelen, maar ook inzicht in het handelen van de mensen om je heen. Door dichter bij jezelf te blijven en te doorzien wat anderen eigenlijk vragen/zeggen, kun je sneller dan ooit op je doel af! 

Steeds meer inzicht in wat jij doet en waarom je dat doet
In een handig schema dat je bij elke situatie kunt gebruiken
Bruikbaar voor iedereen: jong of oud, ondernemer of werknemer

Ruim 15 jaar ervaring en duizenden gesprekken samengevat

De drie domeinen van jouw overlevingsstrategieën 

(en de mijne en die van alle andere mensen)

Result Coaching Kerndynamieken Online programma Groen

Jouw gevoel

Gevoel? Emoties? Die heb je wel en zo af en toe luister je wel, maar meestal ben je goed in het verbloemen ervan. Je kunt toch niet alleen op je gevoel leven? Je hebt te doen met andere mensen om je heen en die hebben toch niets aan jouw gevoel...

Of ben je juist emotioneel? Word je op sommige momenten totaal overvallen door de emoties die jij voelt? Er hoeft maar iets te gebeuren en jij voelt je geraakt en zit met tranen in je ogen...

Result Coaching Kerndynamieken Online programma Blauw

Jij en een ander

Je bent een echte helper, iemand die altijd voor iemand anders klaar staat. Voordat er een vraag komt van de ander, heb jij het al gedaan. Of werk je in de zorg? Wil je het liefst iedereen tevreden houden en herken je pleasegedrag?

Hoe jij ten opzichte van iemand anders staat en welke (onbewuste) invloed zij op jou uitoefenen, kan erg moeilijk zijn. Zeker in een veranderproces! Waar je eerst veel deed, kies je nu misschien meer voor jezelf en zeg je vaker nee. Maar wanneer kom jij?

Controle houden

Je wil alles tot in de puntjes voorbereid hebben, laat niets aan het toeval over en zorgt dat de dingen die je moet doen perfect zijn. Ook als je daar in de avonduren nog voor achter de computer moet zitten. 

Of probeer je de controle te houden over situaties die alleen kunnen gaan zoals jij wil. Jij hebt bedacht welke voors en tegens er zijn en daarom moet het op deze manier gebeuren. Tot slot vinden ze je ook nog een grote bemoeial...

Start vandaag nog met Gewoon Gelukkig


Dé online cursus waarin je leert:
dat je kunt doen wat voor jou goed voelt
zonder verantwoording af te leggen aan een ander
met een open blik in de toekomst

Wat hulp met overlevingsstrategieën voor anderen heeft betekend

Fysiek en mentaal vooruitgang

Het fijne bij Result Care is dat ze op alle gezondheidsvlakken wat voor me hebben kunnen betekenen. Zowel fysiek als mentaal. Er werd een plan van aanpak opgesteld wat zorgde dat ik op die gezondheidsvlakken, vergelijkbaar vooruit liep. Zowel chiropractor, fysio en coaching. Ik heb veel kunnen leren vooral tijdens de coaching, waar aan de hand van een methode werd gekeken naar mijn gevoel, gedachten en reacties. Daarnaast zorgde de chiropractor en de fysiotherapeut ervoor dat mijn lichaam ook weer in goede staat verkeerde.

Anna - 32 jaar
Veel voorbeelden en

veel herkenning

Ik heb het coachingstraject bij Milou gevolgd. Ik zat niet lekker in mijn vel, wilde me graag ontwikkelen en me weer fijn en zelfverzekerder voelen. Tijdens de afspraken kreeg ik een combinatie van de behandelingen die Milou aanbied, geheel op maat. Milou legt alle theorie heel uitgebreid en met voorbeelden uit, waardoor je veel (h)erkenning krijgt. Doordat duidelijk werd dat ik niet de enige was met zulke gevoelens, kon ik mezelf leren kennen. Ik kreeg veel tips, maar moest het zelf proberen toe te passen. Tijdens de behandeling vond ik dit wel eens vervelend, omdat ik dacht dat ik dat juist niet wist. Achteraf is het erg helpend geweest, omdat je het toch echt zelf moet doen. Door de behandeling ben ik erachter gekomen, dat voelen en herkennen heel belangrijk is, alles leek op z'n plek te vallen. Milou heeft me heel erg geholpen om me bewust te worden van gevoelens en hoe je hierop kunt handelen. Ik heb alles als er positief, leerzaam en dankbaar ervaren. Ik zou het zeker aanraden!
Jip - 32 jaar
Van faalangst naar 

minder stress

Ik had enorme last van faalangst. Denk hierbij aan stemmingswisselingen, huil buien, futloos, kort lontje, ect. Het duurde mij te lang om bij een psycholoog behandelt te worden (denk hierbij aan een wachttijd van 2 maanden), dus zocht ik naar een alternatief. Als snel kwam ik hierop uit. Tijdens de behandeling wordt er uitgebreid en aandachtig naar je probleem geluisterd. Er werd goed geluisterd naar mijn vorige ervaringen en waar ik tegenaan liep bij de psychologen (daar kreeg ik naast de EMDR, geen aanvullende behandeling voor mijn probleem). Na de behandeling kon ik goed het verschil merken met het stress niveau wat ik heb voor toetsen. Dit is een heel stuk afgenomen en ik kan het veel beter relativeren. Een echte aanrader wat mij betreft!

Anne- 24 jaar

In dit drie maandenprogramma leren wij je alles
over jouw gevoelens, (zelf)manipulatie en controle houden

Waar wacht jij nog op?