Diensten Result Care: dit is wat wij doen

Dé specialist in het genezen en voorkomen

van lichamelijke klachten

Meerdere disciplines onder één dak

Chiropractie

Chiropractie richt zich tot de kern van jouw pijn. 

Pas als de kern is behandeld, voel je je écht pijnvrij.

Fysiotherapie

Fysiotherapie richt zich tot jouw gedrag. Welke dingen doe je nu en kun je beter anders doen?
Om klachten te verbeteren én voorkomen.

Coaching

Zit je emmertje vol en wil je ruimte in je hoofd? Belemmeren jouw gedachten of angsten je om te doen wat je wil? 

Krijg weer energie om te genieten!

Personal training

Personal training is de stok achter de deur die veel mensen nodig hebben om écht in beweging te komen.

Welke doelen wil jij bereiken?

Sport

Bewegen is zeer belangrijk.
Dat kan op al onze locaties naast de deur!
Oefen met je fysiotherapeut en ga daarna zelfstandig aan de slag.

Diëtiek

Welk voedsel kan jouw lichaam verdragen en welk voedsel niet? 

Heb je overgewicht en wil je hiermee aan de slag? Start hier!

Wat wij voor jou kunnen doen?

Sinds 1991 is Result Care een begrip in de regio. Vanuit heel Nederland, België en Duitsland komen mensen naar ons toe om de beste behandeling te krijgen die wij kunnen geven. 


Het unieke concept binnen Result Care bestaat uit het bundelen van krachten. Waar er op veel plekken afzonderlijk van elkaar naar één persoon wordt gekeken, bekijken wij gezamenlijk de klachten en bespreken we in multidisciplinaire overleggen met meerdere specialisten casussen die niet voldoende voortgang hebben. 


Op die manier bieden wij jou de beste zorg die wij kunnen bieden.

Waarom kiezen voor ons?

  • Combinatiebehandelingen mogelijk 
  • Alles onder één dak
  • Multidisciplinair team
  • Bijzondere, buitengewone aanpak
  • Zorgvuldige intake 
  • Snel schakelen tussen disciplines 
  • Gezamenlijk meer dan 100 jaar ervaring
  • Al ruim 30 jaar een begrip in de regio (en ver daarbuiten)
  • Meer dan 30.000 patiënten behandeld

                   

Vragen over Chiropractie

Is chiropractie nieuw?

Chiropractie zoals wij die nu toepassen is iets meer dan 100 jaar oud. Dat betekent dat chiropractie inderdaad een nieuwe geneeswijze is. Zo’n 5.000 jaar geleden werden er echter al geneeskundige handelingen uitgevoerd die sterk aan de huidige chiropractie doen denken. Het principe van chiropractie was ook bij de oude Grieken bekend.

‘Het is noodzakelijk een grondige kennis te bezitten van de wervelkolom, want vele aandoeningen worden in werkelijkheid veroorzaakt door een gebrekkigheid daarvan’. Hippocrates, De Articulus 47

Waarom valt chiropractie onder de alternatieve geneeswijzen?

Chiropractie is een zeer effectieve geneeswijze die in veel landen wel wordt erkend als geneeswijze. Helaas is dat in Nederland nog niet het geval. Samen met de beroepsverenigingen NCA en DCF strijden we er hard voor om chiropractie wél erkend te krijgen. Chiropractie is geheel veilig en wordt in grote landen zoals de VS, Canada en Australië wel gezien als erkende geneeswijze.

Helpt chiropractie meteen na één behandeling?

Niet elke klacht is hetzelfde en niet elk lichaam is hetzelfde. Het is daarom moeilijk om op voorhand te bepalen hoe u gaat reageren op de behandeling. In de meeste gevallen voelt u na een behandeling of 3 verbetering van uw klachten. Om klachten echt in z’n geheel op te lossen zijn echter meerdere behandelingen nodig. Uw chiropractor zal u in de intake vertellen hoe complex uw klacht is en wat het herstelproces precies inhoudt.

In de onderhoudsfase worden kleine problemen in de kiem gesmoord. Als u geen grote klachten heeft, voelt u meestal direct na de behandeling verbetering.

Kunnen de klachten terugkomen?

Bij Result Care behandelen wij niet alleen het symptoom van de klacht, maar bekijken we ook wat de dieper liggende oorzaak van de klacht is. Hiermee wordt het terugkeren van klachten tot een minimum beperkt. Ons lichaam wordt echter constant op de proef gesteld, waardoor nieuwe problemen kunnen ontstaan of oude problemen kunnen terugkomen.

De kans dat klachten minder pijnlijk terugkomen na de behandeling is dus zeer aannemelijk. Onderzoek wijst uit dat de meeste rugklachten na 3 tot 6 maanden bij veel mensen weer terug zijn. Daarom raden wij aan om dit voor te zijn en elke 2 tot 3 maanden een onderhoudsconsult te plannen. Hierin behandelen we de klacht voordat het écht problemen op kan leveren.

Wat doet de chiropractor als hij niet kan helpen?

Bij Result Care wordt een uitgebreide klachtenanalyse gedaan, waarna de chiropractor een behandelplan opstelt. Onze chiropractors zijn zodanig opgeleid dat wanneer er uit de klachtenanalyse blijkt dat er andersoortige medische aandacht nodig is, zij u naar de juiste professional doorverwijzen.

Met welke klachten kan ik bij Result Care terecht?

Chiropractoren zijn opgeleid voor het behandelen van zeer uiteenlopende klachten. Klachten die een signaal afgeven dat er iets mis is met het zenuwstelsel zijn over het algemeen goed te behandelen door een chiropractor. Onderstaande klachten zijn een signaal dat het zenuwstelsel is aangetast of aangetast kan zijn. Wie deze signalen herkent, zou zo spoedig mogelijk een chiropractor moeten bezoeken. Voor een volledig overzicht van de klachten die worden behandeld bij Result Care kunt u terecht op onze klachtenpagina.

Hoofdpijn
Nervositeit
Pijnlijke gewrichten
Stijfheid in de nek
Pijn tussen de schouders
Pijn in de rug
Pijn in armen en/of benen
Verdoving in handen, voeten of stijfheid daarin
Chronische vermoeidheid
Fibromyalgie

Heb ik een doorverwijzing van mijn huisarts nodig?

Nee! U kunt altijd bij ons terecht zonder een doorverwijzing. Dat geldt zowel voor chiropractie, fysiotherapie als coaching.

Is chiropractie eng?

Sommige mensen vinden het eng om naar de chiropractor te gaan, omdat ze denken dat het veel pijn doet of hun nek gebroken kan worden. In de meeste gevallen is chiropractie echter niet pijnlijk. Mocht een correctie pijnlijk zijn, dan zal uw chiropractor u hier altijd eerst over inlichten. In de volledige 110 jarige geschiedenis van chiropractie is er nog nooit een nek gebroken tijdens een chiropractische behandeling. Het uitzonderlijke geval waarbij iemand is overleden, was toen diegene een hartaanval kreeg op het moment van behandelen. Cijfers laten zien dat de kans van overlijden bij een chiropractor 1 op 15 miljoen is. Dit tegenover een kans van 1 op 32.000 bij voorgeschreven medicijnen.

Wat is het krakende geluid bij een correctie?

Bij een aantal van de chiropractische technieken kunt u een ‘krak’ geluid horen of voelen. Dit zijn geen botten of banden die over elkaar schuren maar gas dat vrijkomt door een drukverlaging in het gewricht. Door negatieve druk ontstaan gasbellen in de gewrichtsvloeistof en deze geven het krakend geluid. Het is hetzelfde geluid dat u hoort wanneer iemand zijn vinger “knakt”, wat voor veel mensen zeer ontspannend is. Uit onderzoek is gebleken dat zelfs na jaren “knokkelkraken” geen waarneembare schade aan de gewrichten is.

Doet chiropractie pijn?

In de meeste gevallen is chiropractie niet pijnlijk. Mocht een correctie wel pijnlijk zijn, dan zal uw chiropractor u daarover inlichten. Wanneer mensen last hebben van ernstige rugpijn, zal dat ook tijdens een correctie voelbaar zijn, maar deze pijn neemt niet toe op het moment van corrigeren. In alle gevallen wordt er rekening gehouden met uw conditie.

Is chiropractie ook geschikt voor kinderen?

Chiropractie is uitermate geschikt voor kinderen en wordt door ons sterk aanbevolen. Veel leer- en gedragsproblemen zijn terug te voeren op het zenuwstelsel, waardoor kinderen er zeker baat bij kunnen hebben. Daarnaast zijn kinderen sneller geneigd te vallen, waarbij schade op kan worden gelopen. De chiropractor is goed in staat om de opgelopen schade van zo’n val te herstellen.

Wordt chiropractie vergoed door de zorgverzekeraar?

Chiropractie wordt alleen vanuit het aanvullend pakket vergoed door de verzekeraar. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het pakket dat u heeft. U kunt het beste uw zorgverzekeraar zelf bellen om te vragen hoeveel vergoeding u heeft voor ‘alternatieve geneeswijzen’. Zij kunnen direct uw actuele stand zien. Dat kunnen wij helaas niet voor u checken.

Wij zijn aangesloten bij alle beroepsverenigingen. Daardoor krijgt u - mits u verzekerd bent voor alternatieve zorg/geneeswijzen - het hoogste bedrag van uw zorgverzekering terug.

Welke opleiding heeft een chiropractor gevolgd?

Een gediplomeerd chiropractor heeft een universitaire opleiding van minimaal 5 jaar gevolgd. Enkele verplichte vakken in het curriculum zijn:

Biochemie
Anatomie
Embriologie
Histologie
Immunolgie
Microbiologie
Neurologie
Pathologie
Fysiologie
Daarnaast wordt er binnen de opleiding chiropractie ook uitgebreid aandacht besteed aan de praktijk. In Nederland heeft iedere chiropractor minimaal een jaar stage gelopen bij een ervaren chiropractor alvorens voor zichzelf te kunnen beginnen. Een ontzettend belangrijk aspect van de opleiding is het ontwikkelen van analytisch vermogen, waarmee de chiropractor naar klachten kijkt om vervolgens een uitgebreid behandelplan op te stellen.

Doen chiropractors aan bijscholing?

Om een licentie te kunnen behouden is iedere chiropractor verplicht jaarlijks een aantal studiepunten te behalen. Dit kan alleen bij gecrediteerde opleidingen, waarvan is vastgesteld dat ze iets bijdragen aan de gezondheid van patiënten. Elke andere arts in Nederlands moet zich houden aan dezelfde eisen als die van een chiropractor.

Wat is een chiropractische correctie?

Een chiropractische correctie of manipulatie is een veel gebruikte therapeutische behandeling voor onder andere lage rugpijn. De correctie verwijst naar de druk die wordt uitgeoefend op wervels of gewrichten die abnormale bewegingspatronen hebben of niet normaal functioneren. Het doel van een chiropractische correctie is subluxatie te verminderen, om daarmee de bewegelijkheid te verbeteren, zenuwprikkelbaarheid te verminderen en functie te verbeteren. Bij een aantal van de chiropractische technieken kunt u een ‘krak’ geluid horen of voelen. Dit zijn geen botten of banden die over elkaar schuren, maar gas dat vrijkomt door een drukverlaging in het gewricht. Door negatieve druk ontstaan gasbellen in de gewrichtsvloeistof en deze geven het krakend geluid. Het is hetzelfde geluid dat u hoort wanneer iemand zijn vinger “knakt”, wat voor veel mensen zeer ontspannend is.

Moet ik voor altijd blijven terugkomen bij de chiropractor?

Het aantal behandelingen om van uw klacht af te komen is afhankelijk van de complexiteit van het probleem. Op basis hiervan kan de chiropractor een inschatting maken van hoe lang het duurt om van uw klacht af te komen. Nadat de klacht voor een groot gedeelte is gereduceerd, raden we u aan om 1 keer in de 2 maanden langs te komen om verdere klachten in de toekomst te voorkomen. U kunt het zien als een controle bij de tandarts.

Mag iedereen zich zomaar chiropractor noemen?

In Nederland is het beroep van chiropractor onbeschermd. Voordat u naar een chiropractor gaat is het daarom van belang om te bekijken of de behandelaar is aangesloten bij een van verenigingen voor chiropractie in Nederland, de Dutch Chiropractic Federation (DCF) of de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA). Dit garandeert u een afgestudeerde chiropractor, die zich “Doctor of Chiropractor” mag noemen. Alle chiropractors van Result Care zijn aangesloten bij de DCF of NCA wat betekent dat u altijd hetgeen waarvoor u verzekerd bent, terug krijgt van uw zorgverzekeraar.

Wat voor adviezen geeft de chiropractor vooral?

Om uw lichaam in staat te stellen om sneller op te knappen zal de chiropractor u advies geven hoe u gezonder met uw lichaam om kunt gaan. Enkele veel voorkomende adviezen zijn:

Drink genoeg water
Zorg voor een goede werkhouding
Zorg voor voldoende beweging
Neem voedingssupplementen voor vitaminen en mineralen
Zorg voor een goede pH-balans in je lichaam
Andere meer specifieke adviezen

Bestaat er wetenschappelijk bewijs dat chiropractie werkt?

Chiropractie is een universitaire opleiding, er wordt dus constant onderzoek gedaan naar de werking van chiropractie. Vele onderzoeken hebben aangetoond dat chiropractie daadwerkelijk een bijdrage levert aan oplossingen voor uiteenlopende klachten. Een van de onderzoeken laat zien dat chiropractie de meest kosteneffectieve manier is om van rugklachten af te komen.

Enkele links naar wetenschappelijke artikelen vind u op PubMed.

Is het bij zwangerschap beter om niet naar de chiropractor te gaan?

Integendeel. De aanstaande moeder loopt juist risico rugklachten te krijgen. Gedurende enkele maanden moet er immers een ‘zware last’ worden meegedragen. De chiropractor kan de aanstaande moeder helpen bij rugklachten en andere klachten. Ook tijdens de bevalling kan er trouwens iets misgaan waardoor de baby schade oploopt. De chiropractor kan de moeder dus van adviezen voorzien tijdens de zwangerschap en na de bevalling van adviezen gericht op moeder én kind.

Bij Result Care krijgt elke moeder die gedurende haar zwangerschap bij de chiropractor is geweest het eerste consult na de bevalling voor zichzelf én kind gratis! Dit kan al na ongeveer 2 weken na de bevalling.

Mijn klachten zijn na de behandeling toegenomen, wat nu?

In uitzonderlijke gevallen kan het wel eens voorkomen dat klachten na een chiropractische behandeling toenemen, of dat er een andere zaken optreden zoals moeheid of hoofdpijn. Dit is een normale reactie van een herstellend lichaam en geen reden tot ongerustheid. Het is wel verstandig om contact met de kliniek op te nemen, om te verifiëren of bijverschijnselen normaal zijn.

                 

Vragen over Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

Een fysiotherapeut is expert in houding en beweging. Hij/zij helpt je bij het voorkomen, verminderen of verhelpen van lichamelijke klachten. Ook kijkt jouw fysiotherapeut naar de balans tussen belasting en belastbaarheid. Kunnen jouw spieren hetgeen wat jij doet aan? Dit gaat veel verder dan alleen spierkracht. Fysiotherapeuten kijken naar jouw hele gedrag: de hele dag door. Welke invloed heeft dit op jouw balans?

Waarom is fysiotherapie bij Result Care anders dan bij andere fysiotherapiepraktijken?

Bij Result Care komen fysiotherapeuten in aanraking met langdurige klachten. Om deze klachten effectief en duurzaam op te lossen, is een andere aanpak nodig. De fysiotherapeuten bij Result Care worden opgeleid met de filosofie dat het lichaam in staat is om dingen zelf op te lossen. En daarom wordt er bij ons op een andere manier behandeld.
Fase 1 - vaak hands-on behandelingen waardoor spanning in het lichaam wordt verlaagd.
Fase 2 - er wordt gekeken naar het gedrag door de dag heen en 's nachts.
Fase 3 - samen bouwen we aan een stabiele omgeving zodat jij jouw (gewenste) gedrag kan blijven uitoefenen zonder daar klachten van te ervaren. De controle hierop wordt steeds verder afgebouwd.

Kan ik ook voor alleen fysiotherapie naar Result Care komen?

Dat kan zeker! Onze ervaring, na ruim 30 jaar, is dat bij veel langdurige of chronische klachten de combinatie tussen fysiotherapie en chiropractie beter, sneller en effectiever is. Wij willen graag gaan voor een langdurig en duurzaam herstel. Door de twee disciplines met elkaar te combineren, behalen wij de resultaten die we behalen.
Dat wil niet zeggen dat je niet welkom bent voor alleen fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten zijn zo opgeleid dat zij je het beste advies kunnen geven over jouw behandelplan.

Wat gebeurt er tijdens de eerste afspraak?

Bij de eerste afspraak kijkt jouw fysiotherapeut naar jouw lichamelijke klachten. Hij/zij wil precies weten wat er aan de hand is. Zo wordt er vastgesteld of je bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Eventueel stuurt de fysiotherapeut je (ook) naar een andere discipline.
We nemen jouw hele (medische) geschiedenis door aan de hand van een vragenlijst die je vooraf digitaal kunt invullen. Dingen waarvan jij denkt dat ze geen rol spelen - of waar je nog nooit aan hebt gedacht - filteren de fysiotherapeuten bij Result Care er tussenuit. Op die manier wordt er gezocht naar de oorzaak van je klacht.
Daarnaast wordt er een bewegingsonderzoek gedaan en kan de fysiotherapeut gebruik maken van aanvullen klinimetrie zoals vragenlijsten of andere testen.
We stellen jouw doelen vast en stellen samen een behandelplan op en starten aansluitend met de eerste behandeling.

Welke klachten behandelt de fysiotherapeut?

Mensen die klachten hebben aan het lichaam, kunnen meestal worden behandeld door een fysiotherapeut. Denk hierbij voorbeeld aan:
- blessures;
- verzwikkingen/verrekkingen;
- spierschade (afscheuring of inscheuring);
- artrose;
- hernia;
- klachten aan arm/nek/schouder;
- (spannings)hoofdpijn;
- rugpijn;
- reuma;
- hulp bij revalidatie;
- herstellen na een beroerte;
- osteoporose;
- lichamelijke ongemakken.

Wat is verstandig om te vertellen aan mijn fysiotherapeut?

Het is goed om je te beseffen dat alles invloed heeft op jouw klachten. Vaak denken we aan één voorval waarbij de klachten zijn ontstaan, maar als we goed terugdenken spelen de klachten vaak al langer dan dat moment. Weliswaar minder heftig, maar ze waren sluimerend aanwezig.
Het is goed om je te beseffen dat er veel invloeden in jouw leven zijn die hiermee te maken kunnen hebben. Ook wanneer er tijdens het traject weer ineens pijn opvlamt. Wat is er gebeurt? Wat heb je gedaan? Heb je bijvoorbeeld stress gehad, een nieuw bed gekocht, ben je meer gaan sporten of ben je op vakantie geweest en heb je op een ander bed geslapen? Heb je een beugel gekregen of deze laten verwijderen, heb je nieuwe schoenen of steunzolen? Ga zo maar door...
Soms weet jij niet dat het invloed heeft op jouw klachten, maar wees (voornamelijk in het eerste consult) zo uitgebreid mogelijk zodat jouw fysiotherapeut kan filteren voor jou. Op die manier komen we tot de kern en gaan we voor een duurzaam herstel.

Moet ik ook oefeningen doen bij de fysiotherapeut?

Nee! Onze fysiotherapeut steken de behandelreeks anders in. In de eerste fase wordt er voornamelijk hands-on behandeld om spanning in het lichaam weg te nemen. Daarna wordt er gekeken naar de balans tussen belasting en belastbaarheid. Misschien is het verstandig om minder te gaan doen (de belasting te verlagen) of moeten spieren versterkt worden (belastbaarheid verhogen).
In deze tweede fase komt het wel voor dat er oefeningen gedaan worden. Maar er is een duidelijk verschil. Waar je bij veel fysiotherapeuten op een hometrainer moet gaan zitten en wat stretch-oefeningen meekrijgt, gaan wij écht opbouwen. Kracht opbouwen lukt niet door te rekken en strekken: je moet trainen. En daar motiveren wij je helemaal voor!

Wordt fysiotherapie vergoed vanuit mijn verzekering?

Ja, in de meeste gevallen wordt fysiotherapie vergoed vanuit de verzekering. Result Care heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Dat betekent dat wanneer jij verzekerd bent voor fysiotherapie - en nog behandelingen in je pakket hebt zitten - je deze altijd kunt gebruiken voor behandelingen bij Result Care.
De pakketten verschillen enorm. Wij mogen wegens privacyredenen niet in jouw pakket kijken. Dus als je wil weten hoeveel fysiotherapie-behandelingen je op dit moment nog hebt, vragen wij je om zelf even contact op te nemen met jouw zorgverzekering.

Hoe werkt de combinatie tussen fysiotherapie en chiropractie?

Door krachten te bundelen, sta je sterker en 2 paar ogen zien meer dan 1 paar ogen. De chiropractor kijkt voornamelijk naar de communicatie in je lichaam en herstelt deze. Ook de beweeglijkheid van gewrichten neemt hij/zij mee.
De fysiotherapeut kijkt voornamelijk naar spieren en jouw gedrag. Hoe beweeg je? Is er spierspanning en/of verschillen tussen de linker- en de rechterkant van je lichaam?
Zo wordt de functie van je lichaam, de communicatie in je lichaam en de balans hersteld. Een samenwerking die al meer dan 30 jaar uitstekend werkt!

Ik heb een chronische klacht - wordt de behandeling volledig vergoed?

In veel gevallen wordt voor chronische klachten een chronische indicatie afgegeven. Op die manier heb je toegang tot fysiotherapie. Let op: deze chronische indicatie moet van een specialist komen. Dat is een arts in het ziekenhuis. Heeft je huisarts gezegd dat je naar een fysiotherapeut mag? Dan is dat niet voldoende voor een chronische indicatie. Vraag in zo'n geval aan je huisarts voor een doorverwijzing naar een specialist zodat hij/zij een chronische indicatie kan geven.
Ons advies is ook altijd om je zorgverzekering even te bellen voor de exacte voorwaarde. Dingen die goed zijn om na te vragen zijn:
- moet ik eerst mijn eigen risico betalen?
- hoe zit het met de eerste 20 behandelingen? Krijg ik die ook vergoed of moet ik die zelf betalen?
- hoe lang geldt deze chronische indicatie?

Mocht je hier niet helemaal uitkomen dan staan wij klaar om je te helpen!

Wordt shockwavetherapie vergoed?

Shockwavetherapie is een zeer effectieve behandeling bij verkalking. Denk aan klachten als hielspoor of een frozen shoulder. Door geluidsgolven wordt de verkalking afgebroken en kan het weefsel zich weer herstellen. Wist je dat shockwavetherapie ook wordt gebruikt voor het vergruizen van nierstenen?
De fysiotherapeutische behandeling bij shockwavethrapie wordt vergoed door je verzekering mits je verzekerd bent voor fysiotherapie. Wij vragen voor deze vorm wel een vergoeding van €19,95 per behandeling. Deze mag u na de behandeling per PIN voldoen.

Moet ik eigen risico betalen als ik naar de fysiotherapeut ga?

Nee! Gelukkig hoef je niet eerst uw eigen risico af te dragen. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket en daar hoef je niet eerst je eigen risico voor af te dragen.
Let wel op bij chronische indicaties. Soms is het zo dat je dan wél eerst je eigen risico moet betalen. Om er zeker van te zijn dat dat bij jouw chronische indicatie niet hoeft, kun je het beste zelf contact opnemen met jouw zorgverzekeraar.

Wat moet ik meenemen voor een behandeling?

Voor de behandeling bij de fysiotherapie heb je alleen een handdoek nodig. Heb je een chronische verwijzing? Dan vragen we je die ook mee te nemen. Op die manier kunnen wij dit makkelijk en goed in onze administratie verwerken.

Mag ik zelf bepalen door wie ik behandeld word?

Ja, dat staat je helemaal vrij. Geef het aan tijdens het inplannen van je afspraak en wij proberen zo goed mogelijk om dit te bewerkstelligen. Mocht het een keer niet lukken of wil je tijdens je traject switchen? Dan is het dossier helemaal overdraagbaar en kun je zonder problemen overstappen.

Mijn behandelaar is afwezig, ziek of op vakantie en ik heb klachten. Wat nu?

Ook behandelaars verdienen af en toe een break. Ook zijn ze wel eens ziek of hebben ze bijvoorbeeld een cursus waardoor ze afwezig zijn.
Gelukkig hebben we een goed team staat dat elkaars behandelingen kan overnemen. Zeker omdat er in jouw medisch dossier netjes wordt bijgehouden wat er is gedaan de vorige keer en wat het plan is voor het volgend consult.
Ook al is jouw behandelaar er niet: je kunt dus altijd een afspraak inplannen bij een collega!

Hoeveel behandelingen kan ik krijgen?

Wij gaan door tot het juiste resultaat bereikt is. Het is aan jou of je wil instappen in dit traject en het volledige aantal behandelingen wil ondergaan.
In veel gevallen zien we dat mensen een aantal behandelingen per jaar in hun pakket hebben zitten. Als dit pakket op is, dan lijkt er geen behandeling meer mogelijk te zijn. Maar niets is minder waar. Mochten jouw behandelingen 'op' zijn, dan kun je gewoon vervolgen en zelf de rekeningen betalen. Wij versturen deze achteraf per mail naar jou en door op de link te klikken kun je makkelijk en snel de betaling voldoen.
Vergeet je niet om alle rekeningen die je buiten je pakket om maakt te bewaren? Je kunt ze indienen bij de belastingaangifte als 'zorgkosten' waardoor je daar vaak nog iets van terugkrijgt!

Vragen over Coaching

Met welke vragen kan ik bij Result Coaching terecht?

Je kunt met de meest uiteenlopende vragen terecht bij de coaching van Result Care. Ben je op dit moment niet gelukkig? Ervaar je veel stress? Heb je last van een traumatische gebeurtenis? Of heb je pijn en zou hier wel eens een emotionele blokkade aan ten grondslag kunnen liggen? Met al deze uiteenlopende vragen, ben je bij de coaches van Result Care aan het goede adres.

Wat gebeurt er tijdens een coachgesprek?

Een coachgesprek bij een doorsnee coach is van tevoren vaak niet vastgesteld. Bij ons is dat anders. Wij hebben een stappenplan waar we gebruik van maken. Elke ervaring gaat namelijk volgens een bepaald aantal stappen. En de waarde die jij geeft aan die ervaring, bepaalt hoe je naar dingen kijkt en hoe je op situaties reageert. Het is voor ons dus wel degelijk van belang om deze stappen allemaal te doorlopen.
Daarnaast gaan we samen met je op zoek naar de antwoorden op vraagstukken die jij inbrengt in het coachgesprek. Jij komt immers naar ons toe met vragen.

Waar kan een coach van Result Care me bij helpen?

Als je er tegenaan loopt dat je niet lekker in je vel zit of dat je helemaal vast loopt, dan kunnen wij je helpen. Vaak liggen hier andere dingen aan ten grondslag. Denk daarbij aan emotionele blokkades, trauma's of copingstijlen/overlevingsstrategieën.
Wij helpen je met je persoonlijke ontwikkeling en zetten jou (terug) in jouw kracht.

Hoe lang duurt een traject?

Het is lastig op voorhand te zeggen hoe lang een traject duurt. De een heeft slechts één of twee traumaconsulten nodig, waar iemand anders gebaat is bij het doorlopen van het hele traject. Weer iemand anders, heeft een combinatie van beide nodig om tot het gewenste resultaat te komen.
Wij kunnen dit goed inschatten aan de hand van een gratis screening. Daarin kijkt één van de coaches samen met jou naar je vragen, onzekerheden en eventuele problemen en past het programma daar dan op aan.
Een volledig traject neemt zo'n 10 tot 16 uur in beslag.

Wordt coaching vergoed door de zorgverzekering?

Nee, helaas wordt coaching niet vergoed door de zorgverzekeraar. Gelukkig zijn er veel werkgevers die zien dat hun werknemer vastloopt op bepaalde stukken. Zij zijn vaak zeer bereid om (een deel van) de kosten te betalen. Het kost namelijk veel meer als een werknemer uitvalt...

Heb ik een verwijzing van een arts nodig?

Nee, voor behandelingen bij Result Care heb je geen verwijzingen van een arts nodig. Ook voor coaching geldt dit niet.

Is coaching bij Result Care ook geschikt voor kinderen?

jazeker! Coaching bij Result Care is zeer geschikt voor kinderen. Al vanaf jongs af aan leren kinderen hoe zij zich 'moeten gedragen' om hun ouders niet boos te maken, om goed te luisteren in de klas en om met vriendjes te spelen. Sommige kinderen gaat dit erg goed af, andere kinderen hebben soms moeite met het 'meekomen'.
Hoewel ieder kind op zijn/haar eigen niveau presteert en ontwikkelt, kan het soms zijn dat jij als ouders voelt dat er 'meer inzit'. We horen dit vaak in onze coachkamers. En dat ouder gevoel heeft dan bijna altijd gelijk.
Heeft je kind een moeilijke geboorte gehad, heeft de moeder tijdens de zwangerschap veel stress gehad? Of is er na de bevalling veel stress rondom het kind geweest? Dan is de kans groot dat er onbewuste blokkades zijn ontstaan bij je kind en dat dit met coaching opgelost kan worden.

Van welke technieken maken jullie gebruik?

Bij Result Coaching gaan we uit van een stappenplan met overlevingsstrategieën. Uit alle ervaringen in jouw leven, heb je bepaalde strategieën ontwikkeld die je op dat moment hebben geholpen. Vaak is dit een onbewust patroon geworden en helpen die je nu niet meer. Maar je handelt er nog wel uit (het is namelijk een patroon).
Om dat patroon op te heffen, maken we gebruik van IEMT, EMDR en de Bioresonantie. Hierdoor zorgen we dat traumatische koppelingen worde opgeheven en dat onbewuste signalen omgekeerd in het lichaam worden teruggestuurd. Daardoor handel je niet meer op de automatische piloot, maar ben je je bewuster van wat je doet en wat je wil.

Vragen over Sport

Is het ook mogelijk om zelfstandig te trainen?

Ja, dat kan! Op onze locatie Molenhoek kun je volledig zelfstandig sporten. Op onze locatie in Velp sport je onder begeleiding van een Personal Trainer. Dat kan zelfstandig, met een vriend of vriend of in een klein groepje.

Hoe sluit in een abonnement af?

Bekijk de website resultcare.nl/sport voor alle informatie over sporten in Molenhoek. Bekijk de website rspt.nl voor alle informatie over sporten in Velp. Natuurlijk kun je ook aan je behandelaar vragen of wat voor jou de beste optie is.

Kan ik sporten met begeleiding van mijn fysiotherapeut?

Ja, dat kan op elke locatie. Als jij een fysiotherapeutische afspraak maakt, kun je met jouw fysiotherapeut afspraken maken over de komende consulten. Als je daarin aangeeft dat je graag wil sporten onder begeleiding van jouw fysiotherapeut, kijkt hij/zij met je mee naar de mogelijkheden.

Wat kost een abonnement om te sporten bij Result Care?

Op onze locatie in Molenhoek is de sportschool vrij toegankelijk voor iedereen. Voor meer informatie hierover kijk je op www.resultcare.nl/sport Wil je sporten op onze locatie in Velp? Vraag dan aan jouw fysiotherapeut wat de voorwaarden zijn. Zij helpen je graag verder.

Wat is het verschil tussen sporten met een Fysiotherapeut en sporten met een Personal Trainer?

Als je wil sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut, dan heb je een fysiotherapeutische indicatie nodig. Dat is bijvoorbeeld een langdurige revalidatie, maar als je last hebt van een chronische ziekte zoals COPD of herstellende bent van kanker, is het mogelijk om te sporten met jouw fysiotherapeut.
Is er geen fysiotherapeutische indicatie (meer)? Dan kom je niet in aanraking om te sporten met een fysiotherapeut. Je kunt dan kiezen om te sporten met een Personal Trainer. Alle trainers bij Result Care/Molenhoek Fit, zijn medisch opgeleid en zijn het verlengstuk van jouw behandelaar. Zo sluit het naadloos op elkaar aan.