Met uw COPD naar de fysiotherapeut: een helpende aanpak

Fysio bij COPD

Fysiotherapie bij COPD

COPD

COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Diseases (chronische obstructie van de luchtwegen). Wanneer je bent gediagnostiseerd met COPD en het niet lukt om zelfstandig genoeg fysiek actief te zijn, verwijst de huisarts je door naar de fysiotherapeut. 

Wist je dat je met deze verwijzing van de specialist (een arts in het ziekenhuis, dus geen huisarts) gratis  een langdurig traject bij de fysiotherapeut kunt volgen?

copd-fysiotherapeut-result-care

Wanneer wordt fysiotherapie toegepast bij COPD?

Met fysiotherapie leer je omgaan met de COPD en helpen wij je om je longfunctie en spierfunctie zoveel mogelijk op pijl te houden. Het is belangrijk om dit te doen zodat er geen sprake is van harde achteruitgang. Door op een verantwoorde manier aan de slag te gaan met inspannings- en conditieoefeningen, wordt kortademigheid tegengegaan. 

Een gezonde leefstijl en voldoende beweging is belangrijk voor COPD-patiënten. Niet zomaar belangrijk, maar voor velen zelfs van levensbelang. Omdat voor veel COPD-patiënten benauwdheid en hoestbuien op de loer liggen en zij dit vaak ervaren wanneer ze zich inspannen, ontwijken veel mensen met COPD beweging. Daardoor verslechterd de conditie en neemt de long- en spierfunctie nog verder af.

Doelstellingen van fysiotherapie bij COPD

De fysiotherapeuten die COPD-patiënten begeleiden zijn hier speciaal voor opgeleid. Door een uitgebreide cursus, jaarlijkse bijscholingen en regelmatige informatie-updates vanuit het COPD-netwerk, zijn en blijven zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zo kan de fysiotherapeut voorlichting en advies geven rondom de kennis van COPD, hoe zelfstandig om te gaan met COPD en het aanmoedigen van een gezonde leefstijl. Wij richten ons erop dat er zo snel mogelijk stabilisatie in het proces meetbaar is. Zo kun je precies zien waarvoor je het doet! 

Fysiotherapie bij COPD richt zich vooral op:

  • bewustwording over wat je beter wel en niet kunt doen 
  • welke activiteiten energie kosten voor een betere energiebalans
  • het verbeteren van de conditie door een speciaal oefenprogramma
  • het verbeteren van inspanningsvermogen 
  • verminderen van kortademigheid 
  • vergroten van inzicht hoe om te gaan met toename van klachten 
  • patronen herkennen om zelf snel actie te ondernemen bij klachten 
  • ademhalingstechnieken aanleren

Zonder medicatie

Chiropractie is een geheel natuurlijke geneeswijzen. Wij verbeteren het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam. 

Geen verwijsbrief 

Er is geen verwijsbrief nodig om gebruik te maken van chiropractie of andere behandelmethodieken in onze praktijk. 

Persoonlijke aandacht

Door persoonlijke aandacht willen wij een stapje extra doen. Het is onze missie om mensen een zo optimaal mogelijk leven te geven!

Waarom ga je met COPD naar de fysiotherapeut?

Een fysiotherapeutische behandeling is het belangrijkste onderdeel van het zorgprogramma COPD. De zorg die de fysiotherapeut voor je levert is wetenschappelijk bewezen effectief. Wat gebeurt er dan tijdens een behandeltraject? Uit onderzoek blijkt dat tijdens de fysiotherapie symptomen afnemen, inspanningsvermogen verbetert en een afname is van angst en depressie bij COPD-patiënten. 

Door met de fysiotherapeut aan de slag te gaan, vergroot je de spierkracht van de spieren in je hele lichaam. Daardoor is zuurstofopname makkelijker. Zo kun je langer met je zuurstof omgaan en kun je er langer gebruik van maken. 

Daarnaast leer je hoe je beter om kunt gaan met (onverwachte) aanvallen waardoor je zelfvertrouwen groeit. 

Sven van Rijn, fysiotherapeut

De specialist over COPD

'Uit onderzoek en mijn ervaring blijkt dat fysiotherapie bij COPD longaanvallen voorkomen of worden uitgesteld zodat je longen niet verder achteruit gaan.'

Waarom kies je voor een behandeltraject bij Result Care?

Medisch verleden wordt doorlopen

In jouw medische gegevens worden zorgvuldig doorgelopen. In een ver verleden kan de oorzaak van jouw klachten van nu liggen!

Bewegingsonderzoeken bij Result Care - oorzaak van je klacht zoeken

Bewegingsonderzoek

In een bewegingsonderzoek stellen we vast waar jouw beperking/pijn zit, zodat we daar als eerste aan kunnen gaan werken.

Uitgebreid lichamelijk onderzoek van het hele lichaam

Daarnaast wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan. Daarin stellen we vast of er nog elders in je lichaam problemen zijn.
Behandeling bij Result Care - fysiotherapie en chiropractie

Direct eerste behandeling 

Na de onderzoeken en het doorlopen van jouw medische geschiedenis, krijg je direct de eerste behandeling. Direct pijnverlichting! 
Multidisciplinair overleg - Result Care

Multidisciplinair behandelteam

In een multidisciplinair behandelend team wordt er altijd meer gezien dan door één therapeut. Daarom behandelen wij multidisciplinair.

Revalidatie en onderhoud dat verder gaat dan het behandelen van pijn

Ben je van je pijn af en wil je dat zo houden? Ga dan verder in ons revalidatie en/of onderhoudsprogramma.

Zij gingen je voor...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Wat een verschil na 3 behandelingen!

Ik ben nu 3x behandeld door
Mynhardt Erasmus (chiropractor)  Ik heb drie nekhernia’s waar ik in de pijnpoli ben behandeld. Dat ging enige tijd goed tot afgelopen januari.
Via via kwam ik bij Result Care terecht en wow wat een verschil…. Nu al!

Mynhardt heeft me echt goed geholpen met de heerlijke  Zuid-Afrikaanse gezelligheid. Hij legt goed uit wat hij doet en geeft mij ook echt het gevoel dat het kan worden opgelost zonder operatie. Ik ben heel tevreden! #chiropractor

Margriet Zijl - De Jong - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Verrast door 'exclusieve combinatie aanpak'

Met pijnlijke klachten in mijn nek met uitstraling naar mijn schouderblad ging ik voor een gratis screening naar Result Care in Velp.

Ik werd verrast door hun ‘exclusieve combinatie aanpak’ en met vol vertrouwen ben ik het behandelplan gestart: wekelijks chiropractie, dry-needling en daarnaast ook wekelijks fysiotherapie waarbij veel aandacht wordt gegeven aan bijvoorbeeld houding, leefstijl, conditie en gedrag.

Nu, drie behandelingen verder, ben ik heel blij dat mijn nekpijn al aanzienlijk verminderd is. Ik heb dan ook 100% vertrouwen in de professionele vervolgbehandelingen en -begeleiding van de therapeuten van Result Care Velp en kan die iedereen van harte aanbevelen.

Coby de Groot - Result Care Velp
Ms. Nameless
Add Your Stars

Professioneel en zeer vriendelijk

Professioneel en vriendelijk geholpen aan pijn in mijn rug. Al na de eerste behandeling enorm veel verbetering en na 4 behandelingen weer geheel pijnvrij.
Ik kom hier zeker weer terug en kan het iedereen aanraden.
Stefan de Jong - Result Care Utrecht
Ms. Nameless
Add Your Stars
Het herstel ging sneller dan verwacht
Na vaak last te hebben van mijn knie tijdens het hardlopen ben ik op aanraden van mensen die in behandeling waren bij Result Care hier heen gegaan met mijn klacht. Met een combinatie van chiropractie en fysiotherapie gaat het herstel van mijn knie sneller dan verwacht. Met de combinatie van aardig en deskundig personeel waar je tijdens de behandeling altijd met een leuk gesprek wordt geëntertained en het feit dat er alles aan wordt gedaan om afspraken in te plannen wanneer het jou uitkomt (ook 's avonds bijvoorbeeld) is dit echt een top bedrijf! Ik kan nu weer lekker op mijn gemak hardlopen zonder last te krijgen van mijn knie! Result Care bedankt!
Erik van Rooijen - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Als je overal al bent geweest...

Veel van onze cliënten zijn al behandeld bij meerdere specialisten.

Door de unieke combinatie tussen fysiotherapeuten, chiropractors, coaching, sport en diëtiek, is de opbrengst bij Result Care vele malen groter.
Binnen enkele behandelingen ervaren veel mensen al enorme verbeteringen. 


Onze kracht gaat verder dan het bewerkstelligen van pijnreductie.
Wij leren jou wat jij moet doen om in balans te blijven. Het is daarna aan jou - met af en toe een beetje hulp van ons - om dit vast te houden.


Het behandelplan van Result Care bestaat niet alleen uit het ondergaan van behandelingen.
Het is juist aan jou om actief deel te nemen, te leren over jouw lichaam en geest en te testen wat jouw lichaam en geest aankan.

Doe je zelf actief mee, lees je onze mails, neem je deel aan onze online community en bekijk je onze video's?
Dan versnel je de resultaten van jouw behandelproces.
Zo maak je grote stappen in korte tijd voor een duurzaam herstelproces.

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Liever direct starten met jouw behandeling?

In een gratis screening vertelt één van de specialisten jou wat wij voor je kunnen betekenen.

Er vindt dus geen intake en behandeling plaats.

Wil jij direct starten met je behandeling? Bel ons dan even!