Heb jij een sportblessure? Wij zijn jouw oplossing! Gratis Screening

(Sport)blessure

(Sport)blessure

Blessures kunnen ontstaan tijdens alle dagelijkse bezigheden. Op deze pagina lichten we sportblessures uit.

In Nederland komen per jaar 3 tot 4 miljoen sportblessures voor. Een deel hiervan is zo ernstig dat er medische ingrepen zoals een operatie nodig zijn. Gelukkig is dat niet bij alle sportblessures zo. 

Het is van belang om bij een sportblessure wel direct een check te doen bij de chiropractor en/of fysiotherapeut. Op die manier kunnen zij er voor zorgen dat er geen compensatiegedrag ontstaat. 

Het lichaam is in staat om een tijdelijk defect te compenseren. Daardoor ontstaat een andere balans in belasting. Daarnaast is het van belang dat de blessure goed en volledig herstelt (met de juiste beweging). 

Tot slot is de vraag waardoor een (sport)blessure ontstaat. Sporten is een complexe bezigheid voor ons lichaam. Het is uitermate belangrijk om bij een dergelijke prestatie een goed functionerend lichaam te hebben. Regelmatig een bezoek aan de chiropractor zorgt ervoor dat jouw lichaam op een veilige manier een topprestatie kan leveren! 

Wil jij dus goed en volledig herstellen én sportblessures in de toekomst voorkomen? Kom dan naar Result Care.

Sportblessure door de chiropractor

'You're just one adjustment away from having a great day.' 

Sportblessure

Hoe wij sportblessures behandelen

Bij Result Care werken verschillende specialisten samen om het beste resultaat te bewerkstelligen. Alle specialisten zijn erop gebrand je zo snel mogelijk van je pijn af te helpen. 


Je hebt hier zelf het grootste aandeel in. De meeste mensen met een sportblessure zijn gedreven om weer terug te keren naar hun sport. Return to play - noemen we dat. Ons aandeel ligt om het herstel van jouw blessure zo snel mogelijk te laten gaan en dit goed in de gaten te houden. Het is noodzakelijk om elke keer te kijken of we een stap verder kunnen in het behandeltraject met meer dynamische oefeningen of dat dat nog te vroeg is. 


Herstellen van een (sport)blessure is een zeer precies proces.


Het is ons doel om je zo snel mogelijk terug te laten keren naar jouw sport. Daarnaast is het ook noodzakelijk om te zorgen dat je zo sterk en stabiel bent dat een blessure (of dat nou dezelfde is of een andere blessure) niet meer voorkomt. 

Dat betekent dat wij altijd zullen adviseren om eens in de 2 tot 4 maanden voor een onderhoudsconsult te komen. Zie het als een APK'tje voor je lichaam waarin we samen met jou checken hoe het gaat. Er vindt een behandeling plaats om kleine 'foutjes' op te sporen en te behandelen voordat deze dusdanige disbalans gaat veroorzaken dat dezelfde of andere blessures ontstaan. 

Dit is wat anderen zeggen over Result Care

Zeer tevreden

Ik kon vlug terecht voor de intake en de behandelingen startte snel. Na de eerste behandeling ervaarde ik al snel een afname van de pijn. Ik ben zeer tevreden over de begeleiding en communicatie.

Snel resultaat

Snel een afspraak kunnen maken , zorgverlener dat een goed intakegesprek en de de de behandeling starte meteen meteen resultaat

Een aanrader!

Klachtenvrij na behandelingen bij fysiotherapeut Maarten Arts en chiropractor Ron van der Veen. Fantastisch, een aanrader!

Some person - Company BV

(sport)blessures op een rij

 • Golfarm
 • Irritatie aan pees
 • Jumpers knee
 • Liesklachten 
 • Padelblessure 
 • Runners knee
 • Shin Splints
 • Skiblessure
 • Tenniselleboog
 • Terugkerende spierkramp
 • Terugkerende spieroprekkingen 
 • Voorste kruisbandrevalidatie 

Zij zijn al klachtenvrij!

Op naar de 100%

Tot nu toe een aantal afspraken gehad bij Cliff. Na de eerste behandeling was het een 75% verbetering. Nu op naar de 100% Voor mij is het dry needling super ! De zeer vriendelijke vrouw bij de receptie maakt de dag helemaal perfect.

Ik raad het anderen aan

Ik ben op een adequate manier geholpen. Ik kreeg oefeningen mee waar ik goed baat bij heb gehad. Ik raad andere dan ook aan om hier langs te gaan. ze weten waarover ze het hebben.

Wordt goed geluisterd

Wordt goed geluisterd en Waardevolle adviezen omtrent oefeningen etc

Klachtenvrij!

Ik had mij ingeschreven voor een gratis intakegesprek. Er wordt naar je geluisterd naar je probleem wat jij aangeeft. Na de intakegesprek konden ze mijn helpen en na 3 behandelingen ben ik klachten vrij!

Deskundig team

Goed geholpen, deskundig team

Ik kan weer verder!

ik volg mijn intuitie en het voelde goed. de combi fysio en coaching helpt mij enorm. heel fijn dat de fysiotherapeut niet eindeloos blijft behandelen maar na 3 keer voorstelde om een stuk coaching er bij te gaan doen om te doorbreken waar ik in zat. Steeds snel terugkerende lichamelijke klachten. mijn geest heeft invloed op mijn lijf heb ik heel duidelijk gemerkt! samen hebben we onderzocht en gewerkt aan waar het nodig was. ik kan weer verder!