Gespecialiseerde trauma-revalidatie na botbreuken bij de fysiotherapeu

Trauma-revalidatie

Trauma-revalidatie

Trauma-revalidatie bij botbreuken en operaties

De meeste traumapatiënten hebben één of meerdere botbreuken of staan een lang herstel na een operatie te wachten. Onze fysiotherapeut Koen Werring helpt je bij het herstel! Hij is gespecialiseerd in het behandelen van zwaar letsel en trauma's en is zelf ook ervaringsdeskundige! 

De behandeling hangt af van de specifieke kenmerken van jouw trauma. Zo kijkt Koen naar het trauma, maar ook andere factoren zoals je leeftijd, gezondheid en jouw activiteitenniveau van voor en na het incident. 

Wanneer wordt een trauma-behandeling bij de fysiotherapeut gestart?

Het herstel van een (ernstig) trauma wordt nogal eens onderschat. Waar weefsel zelf herstelt, hertelt de functie vaak niet volledig wanneer er geen professionele begeleiding is. Een trauma-behandeling wordt gestart na een operatie, ernstige botbreuken, een nieuwe knie of heup of een reconstructie van bijvoorbeeld kruisbanden in de knie. 

Wist je dat fysiotherapie vergoed wordt vanuit het basispakket als je geopereerd bent? Je hebt tot 6 tot 12 maanden na het trauma (op verwijzing van de specialist) recht op fysiotherapie. Dat kan alleen bij een gespecialiseerd fysiotherapeut die aangesloten is bij het Traumanet. Koen is dat! 

De fysiotherapeut bepaald samen met jou en afhankelijk van het letsel (en eventueel in overleg met de behandelend arts) wanneer er met welke interventies begonnen kan worden. Eventueel kan dit ook de eerste paar keer aan huis.

Let op: weet je dat je geopereerd wordt? Kom dan vóór de operatie al langs bij Koen om het traject in te plannen.

Doelstellingen van fysiotherapie na een trauma

Tijdens de behandelingen ga je aan de slag om de beweging en functie van het aangedane lichaamsdeel weer volledig te herstellen. Soms blijkt dat volledig herstel niet (meer) mogelijk is. Dan wordt er gekeken naar het hoogst haalbare. In veel gevallen is volledig herstel met de juiste interventie te bereiken!

Je krijgt adviezen en oefeningen ter bevordering van:

  • conditie;
  • spierkracht;
  • stabiliteit;
  • beweeglijkheid.


Tijdens de fysiotherapeutische behandelingen leer je wat je lichaam aan kan (belasting) en hoeveel je doet (belastbaarheid). De balans hiertussen zoeken en tijdens het hersteltraject steeds aanpassen tot de optimale balans weer gevonden is, vereist specifieke kennis en vaardigheden. Koen is daarvoor de geschikte fysiotherapeut!

Zonder medicatie

Chiropractie is een geheel natuurlijke geneeswijzen. Wij verbeteren het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam. 

Geen verwijsbrief 

Er is geen verwijsbrief nodig om gebruik te maken van chiropractie of andere behandelmethodieken in onze praktijk. 

Persoonlijke aandacht

Door persoonlijke aandacht willen wij een stapje extra doen. Het is onze missie om mensen een zo optimaal mogelijk leven te geven!

Waarom ga je met een lichamelijk trauma naar de fysiotherapeut?

Een zwaar lichamelijk trauma zoals een botbreuk, maar ook na de plaatsing van een nieuwe knie of heup en zelfs bij een reconstructie van spieren (zoals een voorstekruisband) moet je naar een fysiotherapeut. Het is belangrijk dat je direct begint met bewegen om (andere) klachten te voorkomen. Vaak wordt dit onderschat en soms word je zelfs naar huis gestuurd met een paar oefeningen, maar geen duidelijk advies. 

Let op: fysiotherapie wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar na een operatie. Maak er dus gebruik van! 

Fysiotherapie wordt vaak onderschat in trauma-herstel, maar is van groot belang om het optimale resultaat te behalen. Plan al voor de operatie een keer met Koen een afspraak in om het traject uit te stippelen en alvast in te plannen. 


Niet alleen wanneer je geopereerd bent, is een afspraak bij de fysiotherapeut zinvol. Ook wanneer je een ziekenhuisopname hebt gehad of opname in een verpleegtehuis is fysiotherapie aan te raden. Het is belangrijk dat je kracht, conditie en balans weer opbouwt. Op die manier kom je vaak terug naar je oude niveau! 

Koen Werring, fysiotherapeut

De specialist over trauma-behandeling

'Mijn eigen ervaring heeft me laten zien hoe belangrijk het is om goed te trainen na een lichamelijk trauma. Daarom ben ik me hierin gaan specialiseren en heb verschillende cursussen gedaan om dit ook aan jou door te geven.'

Waarom kies je voor een behandeltraject bij Result Care?

Medisch verleden wordt doorlopen

In jouw medische gegevens worden zorgvuldig doorgelopen. In een ver verleden kan de oorzaak van jouw klachten van nu liggen!

Bewegingsonderzoeken bij Result Care - oorzaak van je klacht zoeken

Bewegingsonderzoek

In een bewegingsonderzoek stellen we vast waar jouw beperking/pijn zit, zodat we daar als eerste aan kunnen gaan werken.

Uitgebreid lichamelijk onderzoek van het hele lichaam

Daarnaast wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan. Daarin stellen we vast of er nog elders in je lichaam problemen zijn.
Behandeling bij Result Care - fysiotherapie en chiropractie

Direct eerste behandeling 

Na de onderzoeken en het doorlopen van jouw medische geschiedenis, krijg je direct de eerste behandeling. Direct pijnverlichting! 
Multidisciplinair overleg - Result Care

Multidisciplinair behandelteam

In een multidisciplinair behandelend team wordt er altijd meer gezien dan door één therapeut. Daarom behandelen wij multidisciplinair.

Revalidatie en onderhoud dat verder gaat dan het behandelen van pijn

Ben je van je pijn af en wil je dat zo houden? Ga dan verder in ons revalidatie en/of onderhoudsprogramma.

Zij gingen je voor...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Wat een verschil na 3 behandelingen!

Ik ben nu 3x behandeld door
Mynhardt Erasmus (chiropractor)  Ik heb drie nekhernia’s waar ik in de pijnpoli ben behandeld. Dat ging enige tijd goed tot afgelopen januari.
Via via kwam ik bij Result Care terecht en wow wat een verschil…. Nu al!

Mynhardt heeft me echt goed geholpen met de heerlijke  Zuid-Afrikaanse gezelligheid. Hij legt goed uit wat hij doet en geeft mij ook echt het gevoel dat het kan worden opgelost zonder operatie. Ik ben heel tevreden! #chiropractor

Margriet Zijl - De Jong - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Verrast door 'exclusieve combinatie aanpak'

Met pijnlijke klachten in mijn nek met uitstraling naar mijn schouderblad ging ik voor een gratis screening naar Result Care in Velp.

Ik werd verrast door hun ‘exclusieve combinatie aanpak’ en met vol vertrouwen ben ik het behandelplan gestart: wekelijks chiropractie, dry-needling en daarnaast ook wekelijks fysiotherapie waarbij veel aandacht wordt gegeven aan bijvoorbeeld houding, leefstijl, conditie en gedrag.

Nu, drie behandelingen verder, ben ik heel blij dat mijn nekpijn al aanzienlijk verminderd is. Ik heb dan ook 100% vertrouwen in de professionele vervolgbehandelingen en -begeleiding van de therapeuten van Result Care Velp en kan die iedereen van harte aanbevelen.

Coby de Groot - Result Care Velp
Ms. Nameless
Add Your Stars

Professioneel en zeer vriendelijk

Professioneel en vriendelijk geholpen aan pijn in mijn rug. Al na de eerste behandeling enorm veel verbetering en na 4 behandelingen weer geheel pijnvrij.
Ik kom hier zeker weer terug en kan het iedereen aanraden.
Stefan de Jong - Result Care Utrecht
Ms. Nameless
Add Your Stars
Het herstel ging sneller dan verwacht
Na vaak last te hebben van mijn knie tijdens het hardlopen ben ik op aanraden van mensen die in behandeling waren bij Result Care hier heen gegaan met mijn klacht. Met een combinatie van chiropractie en fysiotherapie gaat het herstel van mijn knie sneller dan verwacht. Met de combinatie van aardig en deskundig personeel waar je tijdens de behandeling altijd met een leuk gesprek wordt geëntertained en het feit dat er alles aan wordt gedaan om afspraken in te plannen wanneer het jou uitkomt (ook 's avonds bijvoorbeeld) is dit echt een top bedrijf! Ik kan nu weer lekker op mijn gemak hardlopen zonder last te krijgen van mijn knie! Result Care bedankt!
Erik van Rooijen - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Als je overal al bent geweest...

Veel van onze cliënten zijn al behandeld bij meerdere specialisten.

Door de unieke combinatie tussen fysiotherapeuten, chiropractors, coaching, sport en diëtiek, is de opbrengst bij Result Care vele malen groter.
Binnen enkele behandelingen ervaren veel mensen al enorme verbeteringen. 


Onze kracht gaat verder dan het bewerkstelligen van pijnreductie.
Wij leren jou wat jij moet doen om in balans te blijven. Het is daarna aan jou - met af en toe een beetje hulp van ons - om dit vast te houden.


Het behandelplan van Result Care bestaat niet alleen uit het ondergaan van behandelingen.
Het is juist aan jou om actief deel te nemen, te leren over jouw lichaam en geest en te testen wat jouw lichaam en geest aankan.

Doe je zelf actief mee, lees je onze mails, neem je deel aan onze online community en bekijk je onze video's?
Dan versnel je de resultaten van jouw behandelproces.
Zo maak je grote stappen in korte tijd voor een duurzaam herstelproces.

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Liever direct starten met jouw behandeling?

In een gratis screening vertelt één van de specialisten jou wat wij voor je kunnen betekenen.

Er vindt dus geen intake en behandeling plaats.

Wil jij direct starten met je behandeling? Bel ons dan even!