Herstellen van een Skiblessure. Dat doe je bij Result Care!

Skiblessure

Skiblessure

Een skiblessure

Lekker op skivakantie geweest en terugkomen met een skiblessure. Het gebeurt bij meer wintersporters dan je denkt. Ruim 60.000 Nederlanders keren terug met een skiblessure. Denk hierbij aan:

  • een blessure aan kniebanden;
  • een blessure aan kruisbanden;
  • een verdraaide knie;
  • een polsblessure;
  • een blessure aan de duim.

Een skiblessure kan uitlopen tot een chronische klacht. Wil je dit voor zijn? Dan is de combinatie tussen fysiotherapie en chiropractie een snelle en effectieve methode om van je blessures af te komen. 

skiblessure

De oplossing bij een skiblessure: Result Care

Bij een skiblessure is er vaak sprake van letsel rondom gewrichten. Dit houdt meestal in dat je spieren zijn opgerekt en/of gescheurd. De fysiotherapeuten van Result Care helpen je om deze spieren snel en goed te laten herstellen. 

Daarnaast komt het vaak voor dat de gewrichten een 'tik' hebben gehad. Als hier niet naar gekeken wordt, blijft het gewricht vaak een zwakke plek. Door de chiropractor te betrekken in het behandelproces, kan er een snelle oplossing getroffen worden die je blijvend van je blessure afhelpt. 

Zonder medicatie

Chiropractie is een geheel natuurlijke geneeswijzen. Wij verbeteren het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam. 

Geen verwijsbrief 

Er is geen verwijsbrief nodig om gebruik te maken van chiropractie of andere behandelmethodieken in onze praktijk. 

Persoonlijke aandacht

Door persoonlijke aandacht willen wij een stapje extra doen. Het is onze missie om mensen een zo optimaal mogelijk leven te geven!

Verdraaide knie:
skiblessure nummer 1

Je stapt uit de lift, skiet naar beneden en blijft met één van de ski's hangen achter een bergje sneeuw. Je onderbeen draait lelijk weg waardoor je je knie verdraait. Kniebanden en/of kruisbanden worden opgerekt en je hebt pijn bij het skiën en  het lopen. Vaak is de knie snel opgezet en duurt herstel lang als je hier niet goed in begeleid wordt. 

Skiblessure aan knie: kniebanden of kruisbanden

Kniebanden of kruisbanden verrekken of scheuren komt vaak voor bij een verdraaide knie. Omdat de knie draait met een snelle beweging, kunnen de omliggende spieren verrekken of (af)scheuren. Bij het afscheuren van knie- of kruisbanden is een operatie noodzakelijk. Voor de revalidatie na de operatie kun je bij Result Care terecht. 

Heeft u uw knie- of kruisbanden verrekt? Dan kan één van onze fysiotherapeuten je oefeningen geven om weer stabiliteit in de knie te krijgen, zodat je snel weer op de been bent en het volgende skiseizoen mee kunt pakken!

Blessure door skiën aan pols

Skiërs, maar vooral snowboarders vangen zichzelf vaak op hun polsen op. Of je nu achterover of voorover valt, je polsen vangen een grote klap op. Hierdoor kunnen banden en spieren en zelfs het gewricht oprekken en verschuiven. 

Door een integraal behandelplan bij de fysiotherapeut en de chiropractor kunt je snel en veilig herstellen van een skiblessure aan je pols. 

Een verrekte duim is ook een blessure die veelvoorkomend is. Zeker bij skiërs. Door de vak met stokken, blijft de hand dikwijls in het lint hangen. De duim blijft dan als het ware achter de stok haken waardoor de duim verrekt en de duimbanden worden opgerekt.

Wat doet de chiropractor bij het verhelpen van een skiblessure?

Een chiropractor kijkt naar je skiblessure door te kijken naar de spieren en gewrichten van het hele lichaam. Wellicht dat hoofdpijn is ontstaan vanuit een verdraaide knie. Omdat het kan zijn dat je daardoor compensatiegedrag gaat tonen, trek je als het ware je lichaam scheef. Zo blijft het lichaam aan de bel trekken omdat de 'oude' skiblessure nog niet is opgelost. Samen met de behandelaars kijken we naar de oorsprong van je klachten en behandelen we daardoor bij het begin. Dat kan soms voor verrassingen zorgen of blessures naar boven toveren die je eigenlijk al lang vergeten was.

Sven van Rijn, fysiotherapeut

De specialist over Skiblessure

'Een skiblessure is voor de één nog vervelender dan voor de ander. We zien bij Result Care dagelijks mensen met blessures en trainen zorgvuldig en veilig met hen tot het gewenste niveau. 

Waarom kies je voor een behandeltraject bij Result Care?

Medisch verleden wordt doorlopen

In jouw medische gegevens worden zorgvuldig doorgelopen. In een ver verleden kan de oorzaak van jouw klachten van nu liggen!

Bewegingsonderzoeken bij Result Care - oorzaak van je klacht zoeken

Bewegingsonderzoek

In een bewegingsonderzoek stellen we vast waar jouw beperking/pijn zit, zodat we daar als eerste aan kunnen gaan werken.

Uitgebreid lichamelijk onderzoek van het hele lichaam

Daarnaast wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan. Daarin stellen we vast of er nog elders in je lichaam problemen zijn.
Behandeling bij Result Care - fysiotherapie en chiropractie

Direct eerste behandeling 

Na de onderzoeken en het doorlopen van jouw medische geschiedenis, krijg je direct de eerste behandeling. Direct pijnverlichting! 
Multidisciplinair overleg - Result Care

Multidisciplinair behandelteam

In een multidisciplinair behandelend team wordt er altijd meer gezien dan door één therapeut. Daarom behandelen wij multidisciplinair.

Revalidatie en onderhoud dat verder gaat dan het behandelen van pijn

Ben je van je pijn af en wil je dat zo houden? Ga dan verder in ons revalidatie en/of onderhoudsprogramma.

Zij gingen je voor...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Wat een verschil na 3 behandelingen!

Ik ben nu 3x behandeld door
Mynhardt Erasmus (chiropractor)  Ik heb drie nekhernia’s waar ik in de pijnpoli ben behandeld. Dat ging enige tijd goed tot afgelopen januari.
Via via kwam ik bij Result Care terecht en wow wat een verschil…. Nu al!

Mynhardt heeft me echt goed geholpen met de heerlijke  Zuid-Afrikaanse gezelligheid. Hij legt goed uit wat hij doet en geeft mij ook echt het gevoel dat het kan worden opgelost zonder operatie. Ik ben heel tevreden! #chiropractor

Margriet Zijl - De Jong - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Verrast door 'exclusieve combinatie aanpak'

Met pijnlijke klachten in mijn nek met uitstraling naar mijn schouderblad ging ik voor een gratis screening naar Result Care in Velp.

Ik werd verrast door hun ‘exclusieve combinatie aanpak’ en met vol vertrouwen ben ik het behandelplan gestart: wekelijks chiropractie, dry-needling en daarnaast ook wekelijks fysiotherapie waarbij veel aandacht wordt gegeven aan bijvoorbeeld houding, leefstijl, conditie en gedrag.

Nu, drie behandelingen verder, ben ik heel blij dat mijn nekpijn al aanzienlijk verminderd is. Ik heb dan ook 100% vertrouwen in de professionele vervolgbehandelingen en -begeleiding van de therapeuten van Result Care Velp en kan die iedereen van harte aanbevelen.

Coby de Groot - Result Care Velp
Ms. Nameless
Add Your Stars

Professioneel en zeer vriendelijk

Professioneel en vriendelijk geholpen aan pijn in mijn rug. Al na de eerste behandeling enorm veel verbetering en na 4 behandelingen weer geheel pijnvrij.
Ik kom hier zeker weer terug en kan het iedereen aanraden.
Stefan de Jong - Result Care Utrecht
Ms. Nameless
Add Your Stars
Het herstel ging sneller dan verwacht
Na vaak last te hebben van mijn knie tijdens het hardlopen ben ik op aanraden van mensen die in behandeling waren bij Result Care hier heen gegaan met mijn klacht. Met een combinatie van chiropractie en fysiotherapie gaat het herstel van mijn knie sneller dan verwacht. Met de combinatie van aardig en deskundig personeel waar je tijdens de behandeling altijd met een leuk gesprek wordt geëntertained en het feit dat er alles aan wordt gedaan om afspraken in te plannen wanneer het jou uitkomt (ook 's avonds bijvoorbeeld) is dit echt een top bedrijf! Ik kan nu weer lekker op mijn gemak hardlopen zonder last te krijgen van mijn knie! Result Care bedankt!
Erik van Rooijen - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Als je overal al bent geweest...

Veel van onze cliënten zijn al behandeld bij meerdere specialisten.

Door de unieke combinatie tussen fysiotherapeuten, chiropractors, coaching, sport en diëtiek, is de opbrengst bij Result Care vele malen groter.
Binnen enkele behandelingen ervaren veel mensen al enorme verbeteringen. 


Onze kracht gaat verder dan het bewerkstelligen van pijnreductie.
Wij leren jou wat jij moet doen om in balans te blijven. Het is daarna aan jou - met af en toe een beetje hulp van ons - om dit vast te houden.


Het behandelplan van Result Care bestaat niet alleen uit het ondergaan van behandelingen.
Het is juist aan jou om actief deel te nemen, te leren over jouw lichaam en geest en te testen wat jouw lichaam en geest aankan.

Doe je zelf actief mee, lees je onze mails, neem je deel aan onze online community en bekijk je onze video's?
Dan versnel je de resultaten van jouw behandelproces.
Zo maak je grote stappen in korte tijd voor een duurzaam herstelproces.

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Liever direct starten met jouw behandeling?

In een gratis screening vertelt één van de specialisten jou wat wij voor je kunnen betekenen.

Er vindt dus geen intake en behandeling plaats.

Wil jij direct starten met je behandeling? Bel ons dan even!