Pijn aan de onderkant van je bil? Dat is je hamstring! Snel behandeld

Pijn aan de bil

Pijn aan de bil

Bilpijn

Heb je last van de onderkant van je bil? Dan is de kans groot dat je last hebt van je hamstring. Een veel voorkomende blessure bij pijn aan de onderkant van de bil en/of hoog in het bovenbeen is een hamstring tendinopathie

pijn-onderaan-bil-

Hamstring tendinopathie

Pijn aan de onderkant van de bil is vaak een overbelastingsletsel. Door een overbelaste spier is er weefselschade opgetreden. Deze klacht komt veel voor bij sporters of mensen die herhaaldelijk een zelfde soort beweging maken. Door die beweging wordt er veel gevraagd van je hamstring. Daardoor ontstaan de klachten als pijn onderaan de bil of hoog in het bovenbeen.

Ook pijn aan de binnenkant of buitenkant van de knie kunnen wijzen op een hamstringblessure. De hamstring loopt namelijk helemaal vanaf de onderkant van je bil, via de achterkant van het been naar je knie. De aanhechting zit dus aan de onderkant van je bil en aan de knie. Op deze aanhechtingsplaatsen zit vaak de schade aan het spierweefsel: de pees.

Wat zijn de symptomen?

De meeste mensen voelen de pijnklachten als eerst aan de achterkant van het been. Net onder bil of net boven de plooi naar het bovenbeen. Zij willen graag zitten bij pijn, maar bij deze klachten is dat net anders. Door te zitten komt er juist meer druk op de hamstring te staan waardoor de klachten in veel gevallen juist toenemen. De meeste mensen die pijn hebben onderaan de bil, willen liever staan. Dat vermindert de klachten.

Zonder medicatie

Chiropractie is een geheel natuurlijke geneeswijzen. Wij verbeteren het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam. 

Geen verwijsbrief 

Er is geen verwijsbrief nodig om gebruik te maken van chiropractie of andere behandelmethodieken in onze praktijk. 

Persoonlijke aandacht

Door persoonlijke aandacht willen wij een stapje extra doen. Het is onze missie om mensen een zo optimaal mogelijk leven te geven!

Verandering van klachten

Hoe langer de klachten aan de onderkant van de bil aanwezig zijn, hoe vaker we zien dat de pijn verandert. Voornamelijk tijdens sport of activiteiten wordt de pijn dan erger. Vaak wordt er een soort drukkende pijn ter hoogte van de pees aangegeven. Ook rugpijn, pijn in de kuit of in het dijbeen zijn klachten die zich vaak ontwikkelen na het negeren van hamstringblessures. 

De behandeling van pijn onderaan de bil

Bij Result Care behandelen de fysiotherapeuten de klachten aan de pees en/of aangedane spier(en). Bij verkalking van de pees wordt vaak shockwavetherapie ingezet. Wij zien meer dan eens dat deze klachten een samenspel is van verschillende risicofactoren. Een verkorte hamstring, stijfheid in gewrichten zoals heup, knie of lage rug of spierzwakte in de aangedane spieren, leiden vaker tot pijn aan de onderkant van de bil.

Holistische kijk

Door onze holistische aanpak kijken we niet alleen naar het aangedane weefsel, maar ook naar de oorzaak van deze blessure. Wij willen namelijk niet alleen dat je herstelt, maar ook dat blessures in de toekomst voorkomen worden. 

Daarom doen we ene uitgebreide intake. Hieruit komt een behandelplan die helemaal is afgestemd op jouw wensen, eisen en belastbaarheid. Door evaluatieconsulten tijdens het traject, kunnen we de voortgang goed monitoren. Mocht er stijfheid in gewrichten zitten, dan is een combinatie met de chiropractor goed mogelijk in een latere fase van het traject. Hierdoor neemt het risico op herhaling af.

Remco van der Veen, fysiotherapeut

De specialist over bilpijn

'Pijn aan de onderkant van de bil is een klacht niet vaak niet direct goed wordt verholpen. Wij verrichten een goede diagnostiek en hebben meerdere behandelmogelijkheden om bilpijn snel en effectief te behandelen.'

Waarom kies je voor een behandeltraject bij Result Care?

Medisch verleden wordt doorlopen

In jouw medische gegevens worden zorgvuldig doorgelopen. In een ver verleden kan de oorzaak van jouw klachten van nu liggen!

Bewegingsonderzoeken bij Result Care - oorzaak van je klacht zoeken

Bewegingsonderzoek

In een bewegingsonderzoek stellen we vast waar jouw beperking/pijn zit, zodat we daar als eerste aan kunnen gaan werken.

Uitgebreid lichamelijk onderzoek van het hele lichaam

Daarnaast wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan. Daarin stellen we vast of er nog elders in je lichaam problemen zijn.
Behandeling bij Result Care - fysiotherapie en chiropractie

Direct eerste behandeling 

Na de onderzoeken en het doorlopen van jouw medische geschiedenis, krijg je direct de eerste behandeling. Direct pijnverlichting! 
Multidisciplinair overleg - Result Care

Multidisciplinair behandelteam

In een multidisciplinair behandelend team wordt er altijd meer gezien dan door één therapeut. Daarom behandelen wij multidisciplinair.

Revalidatie en onderhoud dat verder gaat dan het behandelen van pijn

Ben je van je pijn af en wil je dat zo houden? Ga dan verder in ons revalidatie en/of onderhoudsprogramma.

Zij gingen je voor...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Wat een verschil na 3 behandelingen!

Ik ben nu 3x behandeld door
Mynhardt Erasmus (chiropractor)  Ik heb drie nekhernia’s waar ik in de pijnpoli ben behandeld. Dat ging enige tijd goed tot afgelopen januari.
Via via kwam ik bij Result Care terecht en wow wat een verschil…. Nu al!

Mynhardt heeft me echt goed geholpen met de heerlijke  Zuid-Afrikaanse gezelligheid. Hij legt goed uit wat hij doet en geeft mij ook echt het gevoel dat het kan worden opgelost zonder operatie. Ik ben heel tevreden! #chiropractor

Margriet Zijl - De Jong - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Verrast door 'exclusieve combinatie aanpak'

Met pijnlijke klachten in mijn nek met uitstraling naar mijn schouderblad ging ik voor een gratis screening naar Result Care in Velp.

Ik werd verrast door hun ‘exclusieve combinatie aanpak’ en met vol vertrouwen ben ik het behandelplan gestart: wekelijks chiropractie, dry-needling en daarnaast ook wekelijks fysiotherapie waarbij veel aandacht wordt gegeven aan bijvoorbeeld houding, leefstijl, conditie en gedrag.

Nu, drie behandelingen verder, ben ik heel blij dat mijn nekpijn al aanzienlijk verminderd is. Ik heb dan ook 100% vertrouwen in de professionele vervolgbehandelingen en -begeleiding van de therapeuten van Result Care Velp en kan die iedereen van harte aanbevelen.

Coby de Groot - Result Care Velp
Ms. Nameless
Add Your Stars

Professioneel en zeer vriendelijk

Professioneel en vriendelijk geholpen aan pijn in mijn rug. Al na de eerste behandeling enorm veel verbetering en na 4 behandelingen weer geheel pijnvrij.
Ik kom hier zeker weer terug en kan het iedereen aanraden.
Stefan de Jong - Result Care Utrecht
Ms. Nameless
Add Your Stars
Het herstel ging sneller dan verwacht
Na vaak last te hebben van mijn knie tijdens het hardlopen ben ik op aanraden van mensen die in behandeling waren bij Result Care hier heen gegaan met mijn klacht. Met een combinatie van chiropractie en fysiotherapie gaat het herstel van mijn knie sneller dan verwacht. Met de combinatie van aardig en deskundig personeel waar je tijdens de behandeling altijd met een leuk gesprek wordt geëntertained en het feit dat er alles aan wordt gedaan om afspraken in te plannen wanneer het jou uitkomt (ook 's avonds bijvoorbeeld) is dit echt een top bedrijf! Ik kan nu weer lekker op mijn gemak hardlopen zonder last te krijgen van mijn knie! Result Care bedankt!
Erik van Rooijen - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Als je overal al bent geweest...

Veel van onze cliënten zijn al behandeld bij meerdere specialisten.

Door de unieke combinatie tussen fysiotherapeuten, chiropractors, coaching, sport en diëtiek, is de opbrengst bij Result Care vele malen groter.
Binnen enkele behandelingen ervaren veel mensen al enorme verbeteringen. 


Onze kracht gaat verder dan het bewerkstelligen van pijnreductie.
Wij leren jou wat jij moet doen om in balans te blijven. Het is daarna aan jou - met af en toe een beetje hulp van ons - om dit vast te houden.


Het behandelplan van Result Care bestaat niet alleen uit het ondergaan van behandelingen.
Het is juist aan jou om actief deel te nemen, te leren over jouw lichaam en geest en te testen wat jouw lichaam en geest aankan.

Doe je zelf actief mee, lees je onze mails, neem je deel aan onze online community en bekijk je onze video's?
Dan versnel je de resultaten van jouw behandelproces.
Zo maak je grote stappen in korte tijd voor een duurzaam herstelproces.

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Liever direct starten met jouw behandeling?

In een gratis screening vertelt één van de specialisten jou wat wij voor je kunnen betekenen.

Er vindt dus geen intake en behandeling plaats.

Wil jij direct starten met je behandeling? Bel ons dan even!