Pijn in de kuit: zweepslag. Direct behandeld, geen wachtlijst!

Zweepslag

Zweepslag

Zweepslag

Pijn in de kuit is een erg vervelende blessure. Bij bijna elke beweging is voelbaar dat er iets niet goed zit. Daarnaast kan het echt heel erg pijnlijk en beperkend zijn. Wij zien vaan dat heftige pijn in de kuit een zweepslag is.

Gelukkig kan dit met de juiste behandeling 100% herstellen.

pijn-in-kuit-zweepslag

Wat is een zweepslag?

Zweepslag is een scheur in de spier die pijn in de kuit veroorzaakt. De kuitspier is ingescheurd. De meeste mensen weten direct dat ze zweepslag hebben omdat de pijn in de kuit in één keer ontstaat. Tijdens het lopen voelt het alsof iemand met een elastiekje dicht bij de kuit het elastiekje afschiet. Een zweepslag geeft veel pijn in de kuit bij lopen, traplopen en autorijden.

Wat kan ik zelf doen bij een zweepslag?

Het is belangrijk dat wanneer je de pijn in de kuit zo plotseling ervaart, direct rust te nemen en te koelen. Een spierscheuring geneest vaak helemaal vanzelf, maar hiervoor is wel de juiste manier van rust houden belangrijk. Strek het been dus en laat het rusten. Het is uiterst belangrijk om zo snel mogelijk een fysiotherapeut te bezoeken. Hij/zij kan het juiste behandelplan opstellen zodat je de normale functionaliteit weer terugkrijgt.

Zonder medicatie

Chiropractie is een geheel natuurlijke geneeswijzen. Wij verbeteren het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam. 

Geen verwijsbrief 

Er is geen verwijsbrief nodig om gebruik te maken van chiropractie of andere behandelmethodieken in onze praktijk. 

Persoonlijke aandacht

Door persoonlijke aandacht willen wij een stapje extra doen. Het is onze missie om mensen een zo optimaal mogelijk leven te geven!

Wat doet de fysiotherapeut bij een zweepslag?

Allereerst wordt er een uitgebreid onderzoek gedaan naar de ernst van de pijn in je kuit. Er wordt gekeken naar de gradatie van de spierscheuring. Dit wordt ingedeeld in 3 categorieën:

  • Categorie 1: minder dan 10% van het spierweefsel is gescheurd.
    Categorie 2: 10 tot 50% van het spierweefsel is gescheurd.
    Categorie 3: 50 tot 100% van het spierweefsel is gescheurd.

Onder categorie 3 valt dus ook het volledig afscheuren van de kuitspier.

Het is van belang om de eerste dagen voornamelijk rust te houden. Bij een spierscheuring in de kuit treedt er een ontsteking op. De ontstekingsfase is na een dag of 3  tot 5 voorbij. Vanaf dat moment moet de kuitspier rustig – onder begeleiding van een fysiotherapeut – weer belast worden. Pijn is een signaal dat je te veel doet! Geef dit dus duidelijk aan tijdens de behandelingen en luister buiten de behandelingen naar je eigen lichaam.

De verschillende trainingsdoeleinden tijdens het behandeltraject zijn: mobiliseren, stabiliseren en kracht opbouwen. Luister goed naar de specialist om te weten wat je wel en niet moet doen. Te veel belasting kan voor een ergere blessure en langere hersteltijd zorgen!

Sven van Rijn, fysiotherapeut

De specialist over zweepslag

'Zweepslag is enorm pijnlijk. Alleen een goed behandelplan en het opvolgen daarvan zorgt voor volledig herstel en het niet terugkeren van klachten.'

Waarom kies je voor een behandeltraject bij Result Care?

Medisch verleden wordt doorlopen

In jouw medische gegevens worden zorgvuldig doorgelopen. In een ver verleden kan de oorzaak van jouw klachten van nu liggen!

Bewegingsonderzoeken bij Result Care - oorzaak van je klacht zoeken

Bewegingsonderzoek

In een bewegingsonderzoek stellen we vast waar jouw beperking/pijn zit, zodat we daar als eerste aan kunnen gaan werken.

Uitgebreid lichamelijk onderzoek van het hele lichaam

Daarnaast wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan. Daarin stellen we vast of er nog elders in je lichaam problemen zijn.
Behandeling bij Result Care - fysiotherapie en chiropractie

Direct eerste behandeling 

Na de onderzoeken en het doorlopen van jouw medische geschiedenis, krijg je direct de eerste behandeling. Direct pijnverlichting! 
Multidisciplinair overleg - Result Care

Multidisciplinair behandelteam

In een multidisciplinair behandelend team wordt er altijd meer gezien dan door één therapeut. Daarom behandelen wij multidisciplinair.

Revalidatie en onderhoud dat verder gaat dan het behandelen van pijn

Ben je van je pijn af en wil je dat zo houden? Ga dan verder in ons revalidatie en/of onderhoudsprogramma.

Zij gingen je voor...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Wat een verschil na 3 behandelingen!

Ik ben nu 3x behandeld door
Mynhardt Erasmus (chiropractor)  Ik heb drie nekhernia’s waar ik in de pijnpoli ben behandeld. Dat ging enige tijd goed tot afgelopen januari.
Via via kwam ik bij Result Care terecht en wow wat een verschil…. Nu al!

Mynhardt heeft me echt goed geholpen met de heerlijke  Zuid-Afrikaanse gezelligheid. Hij legt goed uit wat hij doet en geeft mij ook echt het gevoel dat het kan worden opgelost zonder operatie. Ik ben heel tevreden! #chiropractor

Margriet Zijl - De Jong - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Verrast door 'exclusieve combinatie aanpak'

Met pijnlijke klachten in mijn nek met uitstraling naar mijn schouderblad ging ik voor een gratis screening naar Result Care in Velp.

Ik werd verrast door hun ‘exclusieve combinatie aanpak’ en met vol vertrouwen ben ik het behandelplan gestart: wekelijks chiropractie, dry-needling en daarnaast ook wekelijks fysiotherapie waarbij veel aandacht wordt gegeven aan bijvoorbeeld houding, leefstijl, conditie en gedrag.

Nu, drie behandelingen verder, ben ik heel blij dat mijn nekpijn al aanzienlijk verminderd is. Ik heb dan ook 100% vertrouwen in de professionele vervolgbehandelingen en -begeleiding van de therapeuten van Result Care Velp en kan die iedereen van harte aanbevelen.

Coby de Groot - Result Care Velp
Ms. Nameless
Add Your Stars

Professioneel en zeer vriendelijk

Professioneel en vriendelijk geholpen aan pijn in mijn rug. Al na de eerste behandeling enorm veel verbetering en na 4 behandelingen weer geheel pijnvrij.
Ik kom hier zeker weer terug en kan het iedereen aanraden.
Stefan de Jong - Result Care Utrecht
Ms. Nameless
Add Your Stars
Het herstel ging sneller dan verwacht
Na vaak last te hebben van mijn knie tijdens het hardlopen ben ik op aanraden van mensen die in behandeling waren bij Result Care hier heen gegaan met mijn klacht. Met een combinatie van chiropractie en fysiotherapie gaat het herstel van mijn knie sneller dan verwacht. Met de combinatie van aardig en deskundig personeel waar je tijdens de behandeling altijd met een leuk gesprek wordt geëntertained en het feit dat er alles aan wordt gedaan om afspraken in te plannen wanneer het jou uitkomt (ook 's avonds bijvoorbeeld) is dit echt een top bedrijf! Ik kan nu weer lekker op mijn gemak hardlopen zonder last te krijgen van mijn knie! Result Care bedankt!
Erik van Rooijen - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Als je overal al bent geweest...

Veel van onze cliënten zijn al behandeld bij meerdere specialisten.

Door de unieke combinatie tussen fysiotherapeuten, chiropractors, coaching, sport en diëtiek, is de opbrengst bij Result Care vele malen groter.
Binnen enkele behandelingen ervaren veel mensen al enorme verbeteringen. 


Onze kracht gaat verder dan het bewerkstelligen van pijnreductie.
Wij leren jou wat jij moet doen om in balans te blijven. Het is daarna aan jou - met af en toe een beetje hulp van ons - om dit vast te houden.


Het behandelplan van Result Care bestaat niet alleen uit het ondergaan van behandelingen.
Het is juist aan jou om actief deel te nemen, te leren over jouw lichaam en geest en te testen wat jouw lichaam en geest aankan.

Doe je zelf actief mee, lees je onze mails, neem je deel aan onze online community en bekijk je onze video's?
Dan versnel je de resultaten van jouw behandelproces.
Zo maak je grote stappen in korte tijd voor een duurzaam herstelproces.

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Liever direct starten met jouw behandeling?

In een gratis screening vertelt één van de specialisten jou wat wij voor je kunnen betekenen.

Er vindt dus geen intake en behandeling plaats.

Wil jij direct starten met je behandeling? Bel ons dan even!