Pijn aan je hiel of achillespees? Start direct! Geen wachtijd

Pijn aan hiel en achillespees

Pijn aan hiel en achillespees

Pijn aan hiel

Heb je het gevoel (gehad) dat iemand je van achteren een trap of een slag op de kuit heeft gegeven? Is daardoor ook pijn ontstaan laag op de kuit of aan de achterkant van de enkel? Dan is de kans groot dat je nu veel moeite hebt met lopen of zelfs niet meer kunt lopen.

Tijd voor de fysiotherapeut! 

pijn-hiel-achillespees

De oorzaak van pijn in mijn hiel en achillespees

Een pijnlijke achillespees is vaak het gevolg van een scheur in de achillespees. De achillespees zorgt ervoor dat de kuitspieren vastzitten aan het heilbeen (de hak). Een scheur in deze pees is enorm pijnlijk en kan grote gevolgen hebben als je niet de juiste behandeling krijgt.

Als er een grote kracht achter op het been rondom de achillespees is geweest, kan er een spierscheuring ontstaan zijn. Hevige pijn ontstaat vaker wanneer de scheur hoger zit in de spier dan wanneer het bij de aanhechting van de pees aan het bot zit. 

Onderzoek bij pijn aan de achileespees bij Result Care

Het onderzoek van de fysiotherapeuten bij Result Care is erop gericht om vast te stellen of er sprake is van een scheur in de achillespees. Vaak is er bij een scheur een deukje of een zwelling te zien. De fysiotherapeut stelt in eerste instantie vast waar de pijn in je hiel/achillespees vandaan komt. Verdenkt hij een afgescheurde pees? Dan word je doorverwezen.

Zonder medicatie

Chiropractie is een geheel natuurlijke geneeswijzen. Wij verbeteren het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam. 

Geen verwijsbrief 

Er is geen verwijsbrief nodig om gebruik te maken van chiropractie of andere behandelmethodieken in onze praktijk. 

Persoonlijke aandacht

Door persoonlijke aandacht willen wij een stapje extra doen. Het is onze missie om mensen een zo optimaal mogelijk leven te geven!

De behandeling van een achillespeesruptuur

Verdenkt jouw fysiotherapeut een complete ruptuur? Dan word je doorverwezen naar je huisarts of naar een specialist. Vaak wordt er dan een echo of een röntgenfoto gemaakt waarop te zien is of deze waarneming juist is. 

Afhankelijk van de uitkomt is het noodzakelijk om te trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Deze revalidatie wordt vaak volledig vergoed door de basisverzekering. Het gaat dus ook niet van je fysiotherapiebehandelingen af uit je aanvullende pakket.

Andere achillespeesklachten

Gelukkig scheurt een achillespees niet vaak af. Vaker worden er klachten zoals kleine spierscheuringen of verkalking gezien. Bij een kleine scheur ga je aan de slag met de fysiotherapeut om het herstel zo spoedig mogelijk te laten verlopen en te zorgen dat er geen nevenklachten ontstaan tijdens dit herstel. 

Als je een verkalking hebt van de achillespees, dan wordt er gekeken of shockwavetherapie iets voor je is. Shockwavetherapie is een wetenschappelijk bewezen en zeer effectieve behandeling om verkalking met geluidsgolven te vergruizen. Doordat de stofwisseling en bloedcirculatie plaatselijk wordt gestimuleerd, wordt de genezingskracht van het lichaam geactiveerd.

Shockwavetherapie: zeer effectief!

Shockwavetherapie is een revolutionaire behandelmethode die wordt ingezet om met geluidsgolven verkalking op te lossen. Hierbij komen geen medicijnen of operaties kijken. Jouw lichaam lost alle kleine onderdeeltjes vervolgens zelf op. 

Door shockwavetherapie wordt niet alleen de mogelijke verkalking opgelost, de bloedcirculatie en stofwisseling in het aangedane gebied wordt ook versterkt. 

Bij Result Care maken we gebruik van een speciaal shockwave apparaat. Daarbij kunnen we met verschillende 'koppen' op verschillende lichaamsonderdelen en met verschillende doelen zeer effectief behandelen

Shockwavetherapie is geschikt voor:

  • hielspoor
  • slijmbeursontsteking
  • schouderpijn
  • tenniselleboog
  • golfarm
  • kniepijn
  • frozen shoulder
  • pijn aan de hiel 
  • pijn onderkant bil

Jij kiest voor shockwavetherapie omdat:

Geen medicijnen nodig
Zonder verdoving
Succesvol resultaat na 4 tot 6 behandelingen
De oorzaak wordt direct aangepakt
Injectie of operatie kan worden voorkomen

Revalideren na een operatie

Mocht je een operatie hebben gehad omdat er een volledige ruptuur is aan jouw achillespees, dan duurt het herstel zo'n 6 tot 12 maanden. In de eerste fase zit je vaan in een gipsspalk en kun jij onder begeleiding van de fysiotherapeut rustig beginnen met wat oefeningen.

In de tweede fase (na 6 weken) wordt de achillespees rustig aan wat meer belast. Het is belangrijk om je te realiseren dat juist belasting herstel bevorderd. Echter is de juiste belasting weten en handhaven erg  belangrijk. Luister goed naar de fysiotherapeut om de beweeglijkheid en coördinatie weer terug te krijgen. 

De derde fase (na 3 maanden) richting voornamelijk op uitdagende activiteiten. De achillespees wordt langzaamaan weer belast op één been en krachtoefeningen worden samen met de therapeut rustig opgebouwd. Luister in de fase goed naar je eigen lichaam om blessures en een langer herstel te voorkomen!

Na ongeveer 6 maanden kunnen de meeste mensen met een achillespeesruptuur weer terugkeren naar hun eigen sport. Denk hierbij aan weer volledig kunnen hardlopen, een voetbalwedstrijd spelen of krachttraining op volledige kracht.

Remco van der Veen, fysiotherapeut

De specialist over hielpijn

'Pijn aan de hiel of achillespees is een veelvoorkomende klacht. Het is belangrijk eerst uit te zoeken wat de oorzaak is en daarna een goed behandelplan op te stellen.'

Waarom kies je voor een behandeltraject bij Result Care?

Medisch verleden wordt doorlopen

In jouw medische gegevens worden zorgvuldig doorgelopen. In een ver verleden kan de oorzaak van jouw klachten van nu liggen!

Bewegingsonderzoeken bij Result Care - oorzaak van je klacht zoeken

Bewegingsonderzoek

In een bewegingsonderzoek stellen we vast waar jouw beperking/pijn zit, zodat we daar als eerste aan kunnen gaan werken.

Uitgebreid lichamelijk onderzoek van het hele lichaam

Daarnaast wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan. Daarin stellen we vast of er nog elders in je lichaam problemen zijn.
Behandeling bij Result Care - fysiotherapie en chiropractie

Direct eerste behandeling 

Na de onderzoeken en het doorlopen van jouw medische geschiedenis, krijg je direct de eerste behandeling. Direct pijnverlichting! 
Multidisciplinair overleg - Result Care

Multidisciplinair behandelteam

In een multidisciplinair behandelend team wordt er altijd meer gezien dan door één therapeut. Daarom behandelen wij multidisciplinair.

Revalidatie en onderhoud dat verder gaat dan het behandelen van pijn

Ben je van je pijn af en wil je dat zo houden? Ga dan verder in ons revalidatie en/of onderhoudsprogramma.

Zij gingen je voor...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Wat een verschil na 3 behandelingen!

Ik ben nu 3x behandeld door
Mynhardt Erasmus (chiropractor)  Ik heb drie nekhernia’s waar ik in de pijnpoli ben behandeld. Dat ging enige tijd goed tot afgelopen januari.
Via via kwam ik bij Result Care terecht en wow wat een verschil…. Nu al!

Mynhardt heeft me echt goed geholpen met de heerlijke  Zuid-Afrikaanse gezelligheid. Hij legt goed uit wat hij doet en geeft mij ook echt het gevoel dat het kan worden opgelost zonder operatie. Ik ben heel tevreden! #chiropractor

Margriet Zijl - De Jong - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Verrast door 'exclusieve combinatie aanpak'

Met pijnlijke klachten in mijn nek met uitstraling naar mijn schouderblad ging ik voor een gratis screening naar Result Care in Velp.

Ik werd verrast door hun ‘exclusieve combinatie aanpak’ en met vol vertrouwen ben ik het behandelplan gestart: wekelijks chiropractie, dry-needling en daarnaast ook wekelijks fysiotherapie waarbij veel aandacht wordt gegeven aan bijvoorbeeld houding, leefstijl, conditie en gedrag.

Nu, drie behandelingen verder, ben ik heel blij dat mijn nekpijn al aanzienlijk verminderd is. Ik heb dan ook 100% vertrouwen in de professionele vervolgbehandelingen en -begeleiding van de therapeuten van Result Care Velp en kan die iedereen van harte aanbevelen.

Coby de Groot - Result Care Velp
Ms. Nameless
Add Your Stars

Professioneel en zeer vriendelijk

Professioneel en vriendelijk geholpen aan pijn in mijn rug. Al na de eerste behandeling enorm veel verbetering en na 4 behandelingen weer geheel pijnvrij.
Ik kom hier zeker weer terug en kan het iedereen aanraden.
Stefan de Jong - Result Care Utrecht
Ms. Nameless
Add Your Stars
Het herstel ging sneller dan verwacht
Na vaak last te hebben van mijn knie tijdens het hardlopen ben ik op aanraden van mensen die in behandeling waren bij Result Care hier heen gegaan met mijn klacht. Met een combinatie van chiropractie en fysiotherapie gaat het herstel van mijn knie sneller dan verwacht. Met de combinatie van aardig en deskundig personeel waar je tijdens de behandeling altijd met een leuk gesprek wordt geëntertained en het feit dat er alles aan wordt gedaan om afspraken in te plannen wanneer het jou uitkomt (ook 's avonds bijvoorbeeld) is dit echt een top bedrijf! Ik kan nu weer lekker op mijn gemak hardlopen zonder last te krijgen van mijn knie! Result Care bedankt!
Erik van Rooijen - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Als je overal al bent geweest...

Veel van onze cliënten zijn al behandeld bij meerdere specialisten.

Door de unieke combinatie tussen fysiotherapeuten, chiropractors, coaching, sport en diëtiek, is de opbrengst bij Result Care vele malen groter.
Binnen enkele behandelingen ervaren veel mensen al enorme verbeteringen. 


Onze kracht gaat verder dan het bewerkstelligen van pijnreductie.
Wij leren jou wat jij moet doen om in balans te blijven. Het is daarna aan jou - met af en toe een beetje hulp van ons - om dit vast te houden.


Het behandelplan van Result Care bestaat niet alleen uit het ondergaan van behandelingen.
Het is juist aan jou om actief deel te nemen, te leren over jouw lichaam en geest en te testen wat jouw lichaam en geest aankan.

Doe je zelf actief mee, lees je onze mails, neem je deel aan onze online community en bekijk je onze video's?
Dan versnel je de resultaten van jouw behandelproces.
Zo maak je grote stappen in korte tijd voor een duurzaam herstelproces.

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Liever direct starten met jouw behandeling?

In een gratis screening vertelt één van de specialisten jou wat wij voor je kunnen betekenen.

Er vindt dus geen intake en behandeling plaats.

Wil jij direct starten met je behandeling? Bel ons dan even!