Heb je een Nekhernia? Dan is een operatie niet meer nodig!

Nekhernia

Nekhernia

Nekhernia

Heb je veel pijn aan je nek? Heb je last van uitstralingspijn naar armen, rug, schouder of hoofd? Heb je last van een prikkelend of doof gevoel, krachtverlies in armen, handen of vingers? 

Dan heb je wellicht een nekhernia. 

Nekhernia's zijn zeer pijnlijk. Hoe langer je hiermee blijft rondlopen, hoe langer het herstel duurt. Start daarom snel een behandeltraject! 

Hoofdpijn vanuit het achterhoofd - Result Care

De behandeling van een nekhernia

Vroeger werden hernia's altijd operatief verwijderd. Omdat er veel 'nevenschade' werd aangericht, wordt er nu steeds meer uitgeweken naar alternatieve behandelmethoden. Een nekhernia is dus wel degelijk te behandelen zonder operatie. De juiste aanpak is echter wel strikt noodzakelijk. 

Bij Result Care bestaat de behandeling van een nekhernia altijd tussen een combinatie van fysiotherapie en chiropractie. De fysiotherapeut gaat met je in gesprek om te onderzoeken waar de mogelijke oorzaken in jouw gedrag liggen. Daarnaast zal hij/zij door middel van triggerpointtherapie ontspanning in de spier brengen. 

Daarnaast krijg je oefeningen mee om zelf voor ontspanning te kunnen zorgen. 


De chiropractor zoekt voornamelijk naar de oorzaak van jouw nekhernia. Daarbij kijkt hij dus niet alleen naar de nek, maar naar het hele lichaam. We zien vaak dat mensen met een nekhernia deze hebben omdat er ook disbalans is elders in het lichaam. Bekkenscheefstand of een slechte houding zijn vaak de oorzaak. Alleen door ook de oorzaak aan te pakken, kan het proces en het herstel worden bespoedigd. 

Zonder medicatie

Chiropractie is een geheel natuurlijke geneeswijzen. Wij verbeteren het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam. 

Geen verwijsbrief 

Er is geen verwijsbrief nodig om gebruik te maken van chiropractie of andere behandelmethodieken in onze praktijk. 

Persoonlijke aandacht

Door persoonlijke aandacht willen wij een stapje extra doen. Het is onze missie om mensen een zo optimaal mogelijk leven te geven!

De oorzaak van een nekhernia

Een hernia is een uitstulping van een kraakbeenschijf tussen twee wervels in. Deze uitstulping drukt vaak tegen zenuwen waardoor pijn en uitstraling ontstaat. De echte oorzaak van een hernia is vaak moeilijk vast te stellen en is meestal een combinatie van factoren. 

Een verkeerd beweegpatroon, sport, overbelasting, een slechte houding zijn belangrijke zaken bij het ontstaan van een hernia. Daarnaast is algehele conditie van het lichaam ook een factor die meespeelt. 

null


Diagnose nekhernia

Twijfel je of je een nekhernia hebt en wil je dit graag weten? Plan een afspraak in met één van onze chiropractors. Door middel van een vraaggesprek en een aantal testen zoals armreflexen en krachttesten in handen en vingers, kunnen zij vaststellen of je een nekhernia hebt. Wij stellen samen met jou een plan op en starten direct met de behandeling. 

Tom Mechels, chiropractor

De specialist over Hernia

'Een hernia werd vroeger snel geopereerd. Tegenwoordig worden mensen veel naar huis gestuurd met pijnstilling. Maar echt naar de oorzaak wordt niet gezocht. Tot mijn grote spijt, want er met chiropractische behandelingen vaak wél iets aan te doen. 

Zonder medicijnen, zonder operatie, maar met resultaat.'

Waarom kies je voor een behandeltraject bij Result Care?

Medisch verleden wordt doorlopen

In jouw medische gegevens worden zorgvuldig doorgelopen. In een ver verleden kan de oorzaak van jouw klachten van nu liggen!

Bewegingsonderzoeken bij Result Care - oorzaak van je klacht zoeken

Bewegingsonderzoek

In een bewegingsonderzoek stellen we vast waar jouw beperking/pijn zit, zodat we daar als eerste aan kunnen gaan werken.

Uitgebreid lichamelijk onderzoek van het hele lichaam

Daarnaast wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan. Daarin stellen we vast of er nog elders in je lichaam problemen zijn.
Behandeling bij Result Care - fysiotherapie en chiropractie

Direct eerste behandeling 

Na de onderzoeken en het doorlopen van jouw medische geschiedenis, krijg je direct de eerste behandeling. Direct pijnverlichting! 
Multidisciplinair overleg - Result Care

Multidisciplinair behandelteam

In een multidisciplinair behandelend team wordt er altijd meer gezien dan door één therapeut. Daarom behandelen wij multidisciplinair.

Revalidatie en onderhoud dat verder gaat dan het behandelen van pijn

Ben je van je pijn af en wil je dat zo houden? Ga dan verder in ons revalidatie en/of onderhoudsprogramma.

Zij gingen je voor...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Wat een verschil na 3 behandelingen!

Ik ben nu 3x behandeld door
Mynhardt Erasmus (chiropractor)  Ik heb drie nekhernia’s waar ik in de pijnpoli ben behandeld. Dat ging enige tijd goed tot afgelopen januari.
Via via kwam ik bij Result Care terecht en wow wat een verschil…. Nu al!

Mynhardt heeft me echt goed geholpen met de heerlijke  Zuid-Afrikaanse gezelligheid. Hij legt goed uit wat hij doet en geeft mij ook echt het gevoel dat het kan worden opgelost zonder operatie. Ik ben heel tevreden! #chiropractor

Margriet Zijl - De Jong - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Verrast door 'exclusieve combinatie aanpak'

Met pijnlijke klachten in mijn nek met uitstraling naar mijn schouderblad ging ik voor een gratis screening naar Result Care in Velp.

Ik werd verrast door hun ‘exclusieve combinatie aanpak’ en met vol vertrouwen ben ik het behandelplan gestart: wekelijks chiropractie, dry-needling en daarnaast ook wekelijks fysiotherapie waarbij veel aandacht wordt gegeven aan bijvoorbeeld houding, leefstijl, conditie en gedrag.

Nu, drie behandelingen verder, ben ik heel blij dat mijn nekpijn al aanzienlijk verminderd is. Ik heb dan ook 100% vertrouwen in de professionele vervolgbehandelingen en -begeleiding van de therapeuten van Result Care Velp en kan die iedereen van harte aanbevelen.

Coby de Groot - Result Care Velp
Ms. Nameless
Add Your Stars

Professioneel en zeer vriendelijk

Professioneel en vriendelijk geholpen aan pijn in mijn rug. Al na de eerste behandeling enorm veel verbetering en na 4 behandelingen weer geheel pijnvrij.
Ik kom hier zeker weer terug en kan het iedereen aanraden.
Stefan de Jong - Result Care Utrecht
Ms. Nameless
Add Your Stars
Het herstel ging sneller dan verwacht
Na vaak last te hebben van mijn knie tijdens het hardlopen ben ik op aanraden van mensen die in behandeling waren bij Result Care hier heen gegaan met mijn klacht. Met een combinatie van chiropractie en fysiotherapie gaat het herstel van mijn knie sneller dan verwacht. Met de combinatie van aardig en deskundig personeel waar je tijdens de behandeling altijd met een leuk gesprek wordt geëntertained en het feit dat er alles aan wordt gedaan om afspraken in te plannen wanneer het jou uitkomt (ook 's avonds bijvoorbeeld) is dit echt een top bedrijf! Ik kan nu weer lekker op mijn gemak hardlopen zonder last te krijgen van mijn knie! Result Care bedankt!
Erik van Rooijen - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Als je overal al bent geweest...

Veel van onze cliënten zijn al behandeld bij meerdere specialisten.

Door de unieke combinatie tussen fysiotherapeuten, chiropractors, coaching, sport en diëtiek, is de opbrengst bij Result Care vele malen groter.
Binnen enkele behandelingen ervaren veel mensen al enorme verbeteringen. 


Onze kracht gaat verder dan het bewerkstelligen van pijnreductie.
Wij leren jou wat jij moet doen om in balans te blijven. Het is daarna aan jou - met af en toe een beetje hulp van ons - om dit vast te houden.


Het behandelplan van Result Care bestaat niet alleen uit het ondergaan van behandelingen.
Het is juist aan jou om actief deel te nemen, te leren over jouw lichaam en geest en te testen wat jouw lichaam en geest aankan.

Doe je zelf actief mee, lees je onze mails, neem je deel aan onze online community en bekijk je onze video's?
Dan versnel je de resultaten van jouw behandelproces.
Zo maak je grote stappen in korte tijd voor een duurzaam herstelproces.

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Liever direct starten met jouw behandeling?

In een gratis screening vertelt één van de specialisten jou wat wij voor je kunnen betekenen.

Er vindt dus geen intake en behandeling plaats.

Wil jij direct starten met je behandeling? Bel ons dan even!