Ben je duizelig? Last van duizeligheid? Gratis Screening!

Duizeligheid

Duizeligheid

Duizelig?

Oej, duizeligheid. Dat is een vervelende klacht! Buiten het feit om dat duizeligheid kan zorgen voor andere blessures omdat je sneller uit evenwicht bent, kan het ook zorgen voor misselijkheid. 

Het uitvoeren van verschillende dagelijkse bezigheden zijn door duizeligheid soms moeilijk. Denk aan fietsen, autorijden of (op een scherm) lezen. 

Een behandeling bij de chiropractor kan in veel gevallen duizeligheid verhelpen. 

Duizeligheid verhelpen bij chiropractor en fysiotherapeut

Wat is duizeligheid?

Allereerst is het belangrijk om te weten welk soort duizeligheid jij hebt. Daarvoor doen we verschillende testen. De meest voorkomende duizeligheid is een gevoel van evenwichtsstoornis, waarbij mensen zich draaierig of wiebelig voelen. Een andere vorm van duizeligheid is 'licht in het hoofd' of een gevoel van desoriëntatie. Wij zoeken naar de achterliggende oorzaak. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een beknelling van een zenuw in de nek een verminderde bloedtoevoer naar de hersenen veroorzaakt. 

Zonder medicatie

Chiropractie is een geheel natuurlijke geneeswijzen. Wij verbeteren het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam. 

Geen verwijsbrief 

Er is geen verwijsbrief nodig om gebruik te maken van chiropractie of andere behandelmethodieken in onze praktijk. 

Persoonlijke aandacht

Door persoonlijke aandacht willen wij een stapje extra doen. Het is onze missie om mensen een zo optimaal mogelijk leven te geven!

Onderzoek bij duizeligheid

Bij duizeligheid is het van belang dat er een uitvoerig onderzoek wordt gedaan. We weten inmiddels dat duizeligheid een symptoom van een ernstige aandoening kan zijn. Gelukkig is dat bij de meesten niet het geval en is duizeligheid goed te behandelen. 

In het onderzoek wordt een aantal testen afgenomen: 

  • Neurologische testen 
  • Orthopedische testen 
  • Bewegingstesten

Ook wordt jouw houding en beweging geanalyseerd en wordt jouw leefstijl in kaart gebracht. Op die manier kunnen we onderliggen stressfactoren en eventuele (chronische) hyperventilatie uitsluiten en/of aankaarten. 

Wat kun je verwachten van jouw behandeling?

De behandeling bij Result Care tegen duizeligheid bestaat uit verschillende aspecten. Afhankelijk van de oorzaak van jouw duizeligheid heb je afspraken met verschillende behandelaars

De chiropractor kan duizeligheid behandelen door het manipuleren van de wervelkolom en het bekken. Dit kan helpen om  de bloedcirculatie naar de hersenen te verbeteren, de signalen tussen het ruggenmerg en de hersenen verbeteren en de spieren en gewrichten rond de nek en het hoofd te versoepelen. 

Eén van de fysiotherapeuten gaat met je aan de slag om met verschillende technieken jouw duizeligheid te verminderen. We zien dat dit meeste bestaat uit het wegnemen van spierspanning (fase 1 van het traject) en daarna worden er oefeningen aangereikt om balans te verbeteren en te trainen. Daarvoor is natuurlijk spierkracht nodig die gelijkmatig verdeeld is over de linkerkant en de rechterkant van het lichaam. De fysiotherapeut kijkt samen met jou naar hoe de verdeling bij jou is en geeft je - indien nodig - ook oefeningen mee om hiermee aan de slag te gaan. 

Het kan zijn dat een fysiotherapeut de hulp van een medisch personal trainer inschakelt om de training met je op te pakken of je tips kan geven om zelfstandig aan de slag te gaan. 

Daarnaast speelt de coach een grote rol bij duizeligheid. Stress, een verkeerde ademhaling en (chronische) hyperventilatie zijn meer dan eens triggers voor duizeligheid. Stressmanagement en eventueel onderliggende trauma's zijn belangrijk om aan te pakken. 

Maarten Arts, Fysiotherapeut

De specialist over Duizeligheid

'Duizeligheid is een klacht die vaak door een hoge ademhaling daaruit voortkomend hyperventilatie komt. Door niet alleen het lichamelijke deel, maar ook het mentale deel te adresseren en aan te pakken, komen we tot een zeer effectieve oplossing.'

Waarom kies je voor een behandeltraject bij Result Care?

Medisch verleden wordt doorlopen

In jouw medische gegevens worden zorgvuldig doorgelopen. In een ver verleden kan de oorzaak van jouw klachten van nu liggen!

Bewegingsonderzoeken bij Result Care - oorzaak van je klacht zoeken

Bewegingsonderzoek

In een bewegingsonderzoek stellen we vast waar jouw beperking/pijn zit, zodat we daar als eerste aan kunnen gaan werken.

Uitgebreid lichamelijk onderzoek van het hele lichaam

Daarnaast wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan. Daarin stellen we vast of er nog elders in je lichaam problemen zijn.
Behandeling bij Result Care - fysiotherapie en chiropractie

Direct eerste behandeling 

Na de onderzoeken en het doorlopen van jouw medische geschiedenis, krijg je direct de eerste behandeling. Direct pijnverlichting! 
Multidisciplinair overleg - Result Care

Multidisciplinair behandelteam

In een multidisciplinair behandelend team wordt er altijd meer gezien dan door één therapeut. Daarom behandelen wij multidisciplinair.

Revalidatie en onderhoud dat verder gaat dan het behandelen van pijn

Ben je van je pijn af en wil je dat zo houden? Ga dan verder in ons revalidatie en/of onderhoudsprogramma.

Zij gingen je voor...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Wat een verschil na 3 behandelingen!

Ik ben nu 3x behandeld door
Mynhardt Erasmus (chiropractor)  Ik heb drie nekhernia’s waar ik in de pijnpoli ben behandeld. Dat ging enige tijd goed tot afgelopen januari.
Via via kwam ik bij Result Care terecht en wow wat een verschil…. Nu al!

Mynhardt heeft me echt goed geholpen met de heerlijke  Zuid-Afrikaanse gezelligheid. Hij legt goed uit wat hij doet en geeft mij ook echt het gevoel dat het kan worden opgelost zonder operatie. Ik ben heel tevreden! #chiropractor

Margriet Zijl - De Jong - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Verrast door 'exclusieve combinatie aanpak'

Met pijnlijke klachten in mijn nek met uitstraling naar mijn schouderblad ging ik voor een gratis screening naar Result Care in Velp.

Ik werd verrast door hun ‘exclusieve combinatie aanpak’ en met vol vertrouwen ben ik het behandelplan gestart: wekelijks chiropractie, dry-needling en daarnaast ook wekelijks fysiotherapie waarbij veel aandacht wordt gegeven aan bijvoorbeeld houding, leefstijl, conditie en gedrag.

Nu, drie behandelingen verder, ben ik heel blij dat mijn nekpijn al aanzienlijk verminderd is. Ik heb dan ook 100% vertrouwen in de professionele vervolgbehandelingen en -begeleiding van de therapeuten van Result Care Velp en kan die iedereen van harte aanbevelen.

Coby de Groot - Result Care Velp
Ms. Nameless
Add Your Stars

Professioneel en zeer vriendelijk

Professioneel en vriendelijk geholpen aan pijn in mijn rug. Al na de eerste behandeling enorm veel verbetering en na 4 behandelingen weer geheel pijnvrij.
Ik kom hier zeker weer terug en kan het iedereen aanraden.
Stefan de Jong - Result Care Utrecht
Ms. Nameless
Add Your Stars
Het herstel ging sneller dan verwacht
Na vaak last te hebben van mijn knie tijdens het hardlopen ben ik op aanraden van mensen die in behandeling waren bij Result Care hier heen gegaan met mijn klacht. Met een combinatie van chiropractie en fysiotherapie gaat het herstel van mijn knie sneller dan verwacht. Met de combinatie van aardig en deskundig personeel waar je tijdens de behandeling altijd met een leuk gesprek wordt geëntertained en het feit dat er alles aan wordt gedaan om afspraken in te plannen wanneer het jou uitkomt (ook 's avonds bijvoorbeeld) is dit echt een top bedrijf! Ik kan nu weer lekker op mijn gemak hardlopen zonder last te krijgen van mijn knie! Result Care bedankt!
Erik van Rooijen - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Als je overal al bent geweest...

Veel van onze cliënten zijn al behandeld bij meerdere specialisten.

Door de unieke combinatie tussen fysiotherapeuten, chiropractors, coaching, sport en diëtiek, is de opbrengst bij Result Care vele malen groter.
Binnen enkele behandelingen ervaren veel mensen al enorme verbeteringen. 


Onze kracht gaat verder dan het bewerkstelligen van pijnreductie.
Wij leren jou wat jij moet doen om in balans te blijven. Het is daarna aan jou - met af en toe een beetje hulp van ons - om dit vast te houden.


Het behandelplan van Result Care bestaat niet alleen uit het ondergaan van behandelingen.
Het is juist aan jou om actief deel te nemen, te leren over jouw lichaam en geest en te testen wat jouw lichaam en geest aankan.

Doe je zelf actief mee, lees je onze mails, neem je deel aan onze online community en bekijk je onze video's?
Dan versnel je de resultaten van jouw behandelproces.
Zo maak je grote stappen in korte tijd voor een duurzaam herstelproces.

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Liever direct starten met jouw behandeling?

In een gratis screening vertelt één van de specialisten jou wat wij voor je kunnen betekenen.

Er vindt dus geen intake en behandeling plaats.

Wil jij direct starten met je behandeling? Bel ons dan even!