Ben jij snel en chronisch vermoeid? Dan is het tijd om te veranderen!

Chronische

vermoeidheid

Chronische

vermoeidheid

Vermoeidheid? Win je energie weer terug!

Vermoeidheid en burn-out zijn vervelende en vaak onbegrepen aandoeningen. Chronische vermoeidheid zorgt ervoor dat je op geen enkel moment zo scherp bent als je zelf graag zou willen. Daarnaast belet het je om de dingen te doen die je wil. Zoals afspreken met vrienden, maar ook het doen van boodschappen kan al te veel zijn. 

Chronische vermoeidheid - coaching en behandeling Result Care

Waar komt vermoeidheid vandaan?

Vermoeidheid gaat vaak gepaard met een futloos of lamlendig gevoel, vermoeide ogen, geheugenproblemen of klachten in de nek, schouders of rug. Omdat vermoeidheid een subjectieve klacht is, is het niet te meten. De oorzaken van burn-out en chronische vermoeidheid kunnen zeer uiteenlopen. 

De meest voor de hand liggende oorzaak van vermoeidheid is te weinig slaap, maar ook stress, overmatig cafeïne- of alcoholgebruik en slechte voeding kunnen vermoeidheid veroorzaken. Bij sommige mensen komen vermoeidheidsklachten vanuit een ziektebeeld, zoals de Ziekte fan Lyme, of het CVS (chronisch vermoeidheid syndroom) of diabetes.

Wat kun jij doen tegen vermoeidheid?

Een aantal maatregelen die je zelf kunt nemen tegen jouw vermoeidheid hebben wij voor je op een rijtje gezet:

 • Vermijd stress!
  Stress zorgt ervoor dat je je lichaam en geest moeilijk kunt ontspannen. Op den duur ontstaat er dan een negatieve spiraal: je bent gestrest, waardoor je je minder goed ontspant en dit leidt weer tot meer stress, minder ontspanning, etc. Plan dus bewust rustmomenten in je agenda! 
 • Beweeg! 
  Ook is het van groot belang om te bewegen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die minstens een half uur per dag intensief bewegen (fietsen, hardlopen of klussen) minder moe zijn dan mensen die dit niet doen.
 • Adem!
  Tot slot is ademhaling ontzettend belangrijk bij het tegengaan van vermoeidheid. Mensen die vermoeider zijn ademen vaak hoog in de borst. Een slechte ademhaling verstoort de zuurstofbalans in jouw lichaam, waardoor je aan het eind van de dag uitgeput bent. Ga dus af en toe rustig zitten en focus je op een rustige, diepe buikademhaling.

Zonder medicatie

Chiropractie is een geheel natuurlijke geneeswijzen. Wij verbeteren het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam. 

Geen verwijsbrief 

Er is geen verwijsbrief nodig om gebruik te maken van chiropractie of andere behandelmethodieken in onze praktijk. 

Persoonlijke aandacht

Door persoonlijke aandacht willen wij een stapje extra doen. Het is onze missie om mensen een zo optimaal mogelijk leven te geven!

Wat kunnen wij doen bij vermoeidheid?

Wij gaan samen met jou opzoek naar de échte oorzaak van jouw vermoeidheidsklachten. Daarvoor voeren we diverse tests uit om de oorzaak vast te stellen. Een behandeling tegen vermoeidheid bestaat vaak uit een intensief traject waarin we echt jouw hele planning zorgvuldig bekijken. Het is belangrijk dat jij open staat voor de verandering en de tips en adviezen omarmt. 

Daarnaast gaan we aan de slag met het lichamelijke gedeelte van de vermoeidheid. Een vermoeide geest, is een vermoeid lichaam. Je moet weer aan de slag, starten met bewegen en soms is daar wat hulp bij nodig. We zoeken het samen met jou uit!

Wat kun je verwachten van jouw behandeling?

 • Klachteneducatie - als je begrijpt wat er gebeurt, ben je al bezig met de verwerking ervan
 • Planning tips en adviezen - deze tijd is druk dus het is aan jou om rust voor jezelf in te bouwen
 • Ademhalingsoefeningen - met deze oefeningen kom je de dag een stuk energieker door
 • Ontspanningsoefeningen - onbewust bouw je spanning op en samen bouwen we die bewust weer af
 • Achterliggende oorzaken onderzoeken - wij pakken jouw klachten/problemen aan bij de kern
 • Eventueel lichamelijke behandelingen - als je lichamelijke klachten ervaart, pakken we die direct aan!

Milou Meijer coach
Milou Meijer, coach

De specialist over Vermoeidheid

'Vermoeidheid is een vaak onbegrepen klacht omdat het moeilijk uit te leggen is aan anderen. Het frustreert en zorgt ervoor dat je sociaal steeds meer afstand moet nemen. Je weet niet meer waar je beginnen moet om te herstellen. Gelukkig helpen wij je een paar handjes in de goede richting. 

Waarom kies je voor een behandeltraject bij Result Care?

Medisch verleden wordt doorlopen

In jouw medische gegevens worden zorgvuldig doorgelopen. In een ver verleden kan de oorzaak van jouw klachten van nu liggen!

Bewegingsonderzoeken bij Result Care - oorzaak van je klacht zoeken

Bewegingsonderzoek

In een bewegingsonderzoek stellen we vast waar jouw beperking/pijn zit, zodat we daar als eerste aan kunnen gaan werken.

Uitgebreid lichamelijk onderzoek van het hele lichaam

Daarnaast wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan. Daarin stellen we vast of er nog elders in je lichaam problemen zijn.
Behandeling bij Result Care - fysiotherapie en chiropractie

Direct eerste behandeling 

Na de onderzoeken en het doorlopen van jouw medische geschiedenis, krijg je direct de eerste behandeling. Direct pijnverlichting! 
Multidisciplinair overleg - Result Care

Multidisciplinair behandelteam

In een multidisciplinair behandelend team wordt er altijd meer gezien dan door één therapeut. Daarom behandelen wij multidisciplinair.

Revalidatie en onderhoud dat verder gaat dan het behandelen van pijn

Ben je van je pijn af en wil je dat zo houden? Ga dan verder in ons revalidatie en/of onderhoudsprogramma.

Zij gingen je voor...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Wat een verschil na 3 behandelingen!

Ik ben nu 3x behandeld door
Mynhardt Erasmus (chiropractor)  Ik heb drie nekhernia’s waar ik in de pijnpoli ben behandeld. Dat ging enige tijd goed tot afgelopen januari.
Via via kwam ik bij Result Care terecht en wow wat een verschil…. Nu al!

Mynhardt heeft me echt goed geholpen met de heerlijke  Zuid-Afrikaanse gezelligheid. Hij legt goed uit wat hij doet en geeft mij ook echt het gevoel dat het kan worden opgelost zonder operatie. Ik ben heel tevreden! #chiropractor

Margriet Zijl - De Jong - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Verrast door 'exclusieve combinatie aanpak'

Met pijnlijke klachten in mijn nek met uitstraling naar mijn schouderblad ging ik voor een gratis screening naar Result Care in Velp.

Ik werd verrast door hun ‘exclusieve combinatie aanpak’ en met vol vertrouwen ben ik het behandelplan gestart: wekelijks chiropractie, dry-needling en daarnaast ook wekelijks fysiotherapie waarbij veel aandacht wordt gegeven aan bijvoorbeeld houding, leefstijl, conditie en gedrag.

Nu, drie behandelingen verder, ben ik heel blij dat mijn nekpijn al aanzienlijk verminderd is. Ik heb dan ook 100% vertrouwen in de professionele vervolgbehandelingen en -begeleiding van de therapeuten van Result Care Velp en kan die iedereen van harte aanbevelen.

Coby de Groot - Result Care Velp
Ms. Nameless
Add Your Stars

Professioneel en zeer vriendelijk

Professioneel en vriendelijk geholpen aan pijn in mijn rug. Al na de eerste behandeling enorm veel verbetering en na 4 behandelingen weer geheel pijnvrij.
Ik kom hier zeker weer terug en kan het iedereen aanraden.
Stefan de Jong - Result Care Utrecht
Ms. Nameless
Add Your Stars
Het herstel ging sneller dan verwacht
Na vaak last te hebben van mijn knie tijdens het hardlopen ben ik op aanraden van mensen die in behandeling waren bij Result Care hier heen gegaan met mijn klacht. Met een combinatie van chiropractie en fysiotherapie gaat het herstel van mijn knie sneller dan verwacht. Met de combinatie van aardig en deskundig personeel waar je tijdens de behandeling altijd met een leuk gesprek wordt geëntertained en het feit dat er alles aan wordt gedaan om afspraken in te plannen wanneer het jou uitkomt (ook 's avonds bijvoorbeeld) is dit echt een top bedrijf! Ik kan nu weer lekker op mijn gemak hardlopen zonder last te krijgen van mijn knie! Result Care bedankt!
Erik van Rooijen - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Als je overal al bent geweest...

Veel van onze cliënten zijn al behandeld bij meerdere specialisten.

Door de unieke combinatie tussen fysiotherapeuten, chiropractors, coaching, sport en diëtiek, is de opbrengst bij Result Care vele malen groter.
Binnen enkele behandelingen ervaren veel mensen al enorme verbeteringen. 


Onze kracht gaat verder dan het bewerkstelligen van pijnreductie.
Wij leren jou wat jij moet doen om in balans te blijven. Het is daarna aan jou - met af en toe een beetje hulp van ons - om dit vast te houden.


Het behandelplan van Result Care bestaat niet alleen uit het ondergaan van behandelingen.
Het is juist aan jou om actief deel te nemen, te leren over jouw lichaam en geest en te testen wat jouw lichaam en geest aankan.

Doe je zelf actief mee, lees je onze mails, neem je deel aan onze online community en bekijk je onze video's?
Dan versnel je de resultaten van jouw behandelproces.
Zo maak je grote stappen in korte tijd voor een duurzaam herstelproces.

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Liever direct starten met jouw behandeling?

In een gratis screening vertelt één van de specialisten jou wat wij voor je kunnen betekenen.

Er vindt dus geen intake en behandeling plaats.

Wil jij direct starten met je behandeling? Bel ons dan even!