Chronische pijn? Start met een behandeling voor blijvend herstel!

Chronische pijn

Chronische pijn

Wil jij ook van je chronische pijn af?

Heb je (bijna) elke dag pijn in je lijf? Rugpijn, nekpijn of hoofdpijn zijn veel voorkomende klachten. Maar ook elders in het lichaam is chronische pijn heel vervelend. Chronische pijn is een veelvoorkomend probleem waar veel mensen jaren mee rondlopen. Zonder juiste behandeling kan het voorkomen dat de pijn niet meer verdwijnt of erger wordt. 

Heb je al meerdere wegen bewandeld om van je chronische pijn af te komen, maar is het tot nu toe niet gelukt? Plan een afspraak bij Result Care!Bewegingsonderzoeken bij Result Care - oorzaak van je klacht zoeken

Wat is de oplossing voor chronische pijn?

Misschien heb je ook de reclames op tv gezien: Voltaren, ibuprofen of A. Vogel is een greep uit de tientallen 'redmiddelen' die je pijn zouden moeten verlichten. Wellicht doen ze dat ook: tijdelijk. Maar het is niet de oplossing van je probleem. Helaas zijn er steeds meer van dit soort 'oplossingen' voor chronische pijn, die alleen meer aan pijndemping doen, maar het échte probleem helemaal niet aanpakken.

Veel mensen met chronische pijn zijn bij veel therapeuten en artsen geweest. Ze hebben onderzocht of er (nog) weefselschade is door middel van scans of röntgenfoto's en hebben vaak al geprobeerd om in beweging te komen met een fysiotherapeut. Er is meer nodig om tot een echte oplossing te komen: de communicatie in je zenuwstelsel moet worden hersteld. Dit moet aangepakt worden vanaf de oorzaak van je klachten en niet de uiting van de klacht. Want de plek van de pijn is bijna nooit de oorzaak van de pijn. 

Onze behandelaars zijn gespecialiseerd in het opsporen van de oorzaak van jouw klachten. De plek waar het allemaal begon. En alle onderliggende structuren die daarin een rol kunnen spelen. Zo wordt jouw klacht bij de kern aangepakt en dat zorgt voor de beste resultaten.

Zonder medicatie

Chiropractie is een geheel natuurlijke geneeswijzen. Wij verbeteren het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam. 

Geen verwijsbrief 

Er is geen verwijsbrief nodig om gebruik te maken van chiropractie of andere behandelmethodieken in onze praktijk. 

Persoonlijke aandacht

Door persoonlijke aandacht willen wij een stapje extra doen. Het is onze missie om mensen een zo optimaal mogelijk leven te geven!

De behandelmethode voor chronische pijn

Een goede behandelmethode voor chronische pijn, kijkt naar alle aspecten van jouw leven. Je lichaam is in staat zichzelf te herstellen, alleen door langdurige blootstelling aan pijn, is jouw zenuwstelsel ontregeld. Wij onderzoeken samen met jou waarom je lichaam niet meer in staat is zichzelf te herstellen. Waar ben je balans kwijtgeraakt? 

Jouw lichaam bestaat uit verschillende systemen. Bij chronische pijn is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van de verschillende systemen.  Bij chronische pijn kan het zijn dat er in verschillende systemen iets mis gaat. Om daar achter te komen, zijn neurologische testen, bewegingstesten, orthopedische testen en goede gesprekken nodig. Vanuit daar stellen wij een behandelplan voor je op.

Na een uitgebreide intake, waarin een uitgebreid lichamelijk onderzoek wordt gedaan en jouw (medische) geschiedenis wordt doorgenomen, starten we direct met de eerste behandeling. De chiropractor richt zich op het opsporen en verhelpen van communicatieproblemen in jouw lichaam. Hij zoekt blokkades en heft deze op. De fysiotherapeut kijkt naar jouw dagelijks leven en je gedrag hierin. Door middel van fysieke behandelingen, oefeningen en advies begeleidt hij/zij je naar een betere balans in je leven. Een coach kan onderliggende stressfactoren, trauma's of copingstijlen blootleggen en effectief aanpakken zodat je niet onbewust jezelf tegen werkt. Daardoor keert de balans in je leven weer terug. Een diëtist kan worden ingeschakeld wanneer er sprake is van onder- of overgewicht en wanneer er voedingsintoleranties of -allergieën blijken te zijn. En tot slot wordt de hulp van de personal trainer vaak ingezet om net dat stapje extra te zetten om - zonder pijn - in beweging te blijven.

Wat kun je verwachten van jouw behandeling?

Een behandeling bij Result Care is vaak een combinatie van verschillende disciplines. Jouw behandeling bestaat uit afspraken bij de fysiotherapeut, bij de chiropractor, de coach, een diëtist en eventueel een personal trainer. Zij doen er alles aan om jou zo snel mogelijk van je pijn af te helpen en om je te helpen om je leven weer op te bouwen, in de juiste balans.


Dat doen ze door:Multidisciplinair overleg - Result Care

  • Pijneducatie - begrijpen waarom je pijn hebt en hoe je hiermee om gaat.
  • Voorlichting en advies - op basis van voeding, beweging en het inrichten van jouw dagen.
  • Manipulaties - voor een snelle pijndemping en goede communicatie van je zenuwstelsel.
  • Dry needling - om spierknopen (triggerpoints) snel op te heffen.
  • Bindweefselmassage/cupping - zodat jij weer letterlijk beter in je vel komt te zitten.
  • Aandacht voor je houding en beweging - opnieuw vertrouwen krijgen in je lichaam ook tijdens bepaalde beweging of activiteit.
  • Coaching - op het gebied van beweging en/of trauma's en/of leren omgaan met pijn.
  • Graded activity - het opbouwen van voor jou belangrijke activiteiten.

Ron van der Veen, senior chiropractor

De specialist over Chronische Pijn

'Chronische pijn is altijd een combinatie van factoren. Die factoren moeten we één voor één onderzoeken en op de juiste manier behandelen. 

Alleen wanneer er wordt gekeken naar het hele lichaam en de verbanden en communicatie tussen de verschillende delen in jouw lichaam, kan jouw chronische pijn worden verbeterd of zelfs verholpen.'

Waarom kies je voor een behandeltraject bij Result Care?

Medisch verleden wordt doorlopen

In jouw medische gegevens worden zorgvuldig doorgelopen. In een ver verleden kan de oorzaak van jouw klachten van nu liggen!

Bewegingsonderzoeken bij Result Care - oorzaak van je klacht zoeken

Bewegingsonderzoek

In een bewegingsonderzoek stellen we vast waar jouw beperking/pijn zit, zodat we daar als eerste aan kunnen gaan werken.

Uitgebreid lichamelijk onderzoek van het hele lichaam

Daarnaast wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan. Daarin stellen we vast of er nog elders in je lichaam problemen zijn.
Behandeling bij Result Care - fysiotherapie en chiropractie

Direct eerste behandeling 

Na de onderzoeken en het doorlopen van jouw medische geschiedenis, krijg je direct de eerste behandeling. Direct pijnverlichting! 
Multidisciplinair overleg - Result Care

Multidisciplinair behandelteam

In een multidisciplinair behandelend team wordt er altijd meer gezien dan door één therapeut. Daarom behandelen wij multidisciplinair.

Revalidatie en onderhoud dat verder gaat dan het behandelen van pijn

Ben je van je pijn af en wil je dat zo houden? Ga dan verder in ons revalidatie en/of onderhoudsprogramma.

Zij gingen je voor...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Wat een verschil na 3 behandelingen!

Ik ben nu 3x behandeld door
Mynhardt Erasmus (chiropractor)  Ik heb drie nekhernia’s waar ik in de pijnpoli ben behandeld. Dat ging enige tijd goed tot afgelopen januari.
Via via kwam ik bij Result Care terecht en wow wat een verschil…. Nu al!

Mynhardt heeft me echt goed geholpen met de heerlijke  Zuid-Afrikaanse gezelligheid. Hij legt goed uit wat hij doet en geeft mij ook echt het gevoel dat het kan worden opgelost zonder operatie. Ik ben heel tevreden! #chiropractor

Margriet Zijl - De Jong - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Verrast door 'exclusieve combinatie aanpak'

Met pijnlijke klachten in mijn nek met uitstraling naar mijn schouderblad ging ik voor een gratis screening naar Result Care in Velp.

Ik werd verrast door hun ‘exclusieve combinatie aanpak’ en met vol vertrouwen ben ik het behandelplan gestart: wekelijks chiropractie, dry-needling en daarnaast ook wekelijks fysiotherapie waarbij veel aandacht wordt gegeven aan bijvoorbeeld houding, leefstijl, conditie en gedrag.

Nu, drie behandelingen verder, ben ik heel blij dat mijn nekpijn al aanzienlijk verminderd is. Ik heb dan ook 100% vertrouwen in de professionele vervolgbehandelingen en -begeleiding van de therapeuten van Result Care Velp en kan die iedereen van harte aanbevelen.

Coby de Groot - Result Care Velp
Ms. Nameless
Add Your Stars

Professioneel en zeer vriendelijk

Professioneel en vriendelijk geholpen aan pijn in mijn rug. Al na de eerste behandeling enorm veel verbetering en na 4 behandelingen weer geheel pijnvrij.
Ik kom hier zeker weer terug en kan het iedereen aanraden.
Stefan de Jong - Result Care Utrecht
Ms. Nameless
Add Your Stars
Het herstel ging sneller dan verwacht
Na vaak last te hebben van mijn knie tijdens het hardlopen ben ik op aanraden van mensen die in behandeling waren bij Result Care hier heen gegaan met mijn klacht. Met een combinatie van chiropractie en fysiotherapie gaat het herstel van mijn knie sneller dan verwacht. Met de combinatie van aardig en deskundig personeel waar je tijdens de behandeling altijd met een leuk gesprek wordt geëntertained en het feit dat er alles aan wordt gedaan om afspraken in te plannen wanneer het jou uitkomt (ook 's avonds bijvoorbeeld) is dit echt een top bedrijf! Ik kan nu weer lekker op mijn gemak hardlopen zonder last te krijgen van mijn knie! Result Care bedankt!
Erik van Rooijen - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Als je overal al bent geweest...

Veel van onze cliënten zijn al behandeld bij meerdere specialisten.

Door de unieke combinatie tussen fysiotherapeuten, chiropractors, coaching, sport en diëtiek, is de opbrengst bij Result Care vele malen groter.
Binnen enkele behandelingen ervaren veel mensen al enorme verbeteringen. 


Onze kracht gaat verder dan het bewerkstelligen van pijnreductie.
Wij leren jou wat jij moet doen om in balans te blijven. Het is daarna aan jou - met af en toe een beetje hulp van ons - om dit vast te houden.


Het behandelplan van Result Care bestaat niet alleen uit het ondergaan van behandelingen.
Het is juist aan jou om actief deel te nemen, te leren over jouw lichaam en geest en te testen wat jouw lichaam en geest aankan.

Doe je zelf actief mee, lees je onze mails, neem je deel aan onze online community en bekijk je onze video's?
Dan versnel je de resultaten van jouw behandelproces.
Zo maak je grote stappen in korte tijd voor een duurzaam herstelproces.

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Liever direct starten met jouw behandeling?

In een gratis screening vertelt één van de specialisten jou wat wij voor je kunnen betekenen.

Er vindt dus geen intake en behandeling plaats.

Wil jij direct starten met je behandeling? Bel ons dan even!