Een beknelde zenuw in de pols zorgt voor een carpaal tunnelsyndroom

Carpaal tunnel-

syndroom

Carpaal tunnelsyndroom

Tintelende hand(en)?

Word je wakker met één of zelfs twee tintelende handen? En blijft dit aanhouden of gedurende de dag terugkeren? Dan bestaat er een kans dat je een carpaal tunnelsyndroom hebt. 

Vaak wordt een tintelende hand bij het wakker worden veroorzaakt door een verkeerde houding, maar wanneer dit tintelende gevoel op meerdere momenten op de dag aanhoudt, is het tijd om aan de bel te trekken!

carpaal-tunnelsyndroom-1

De oorzaken van een carpaal tunnelsyndroom

Aan de binnenkant van je pols is de carpaal tunnel te vinden. Door deze tunnel lopen allerlei bloedvaten, pezen en een zenuw. De middelste armzenuw die hier doorheen loopt regelt alles in je hand waaronder pijn. 

Bij het carpaal tunnelsyndroom is de zenuw bekneld geraakt omdat de ruimte in het tunneltje kleiner is geworden en de zenuw, maar ook de bloedvaten niet meer optimaal kunnen functioneren

Dit kan veroorzaakt worden door:

  1. overbelasting
  2. een heftige kneuzing of breuk
  3. slijtage/artrose
  4. reuma
  5. veranderingen in vochtbalans

Zonder medicatie

Chiropractie is een geheel natuurlijke geneeswijzen. Wij verbeteren het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam. 

Geen verwijsbrief 

Er is geen verwijsbrief nodig om gebruik te maken van chiropractie of andere behandelmethodieken in onze praktijk. 

Persoonlijke aandacht

Door persoonlijke aandacht willen wij een stapje extra doen. Het is onze missie om mensen een zo optimaal mogelijk leven te geven!

Symptomen van carpaal tunnelsyndroom

De meest voorkomende symptomen van een carpaal tunnelsyndroom beginnen meestal met het af en toe optreden van een slapende hand. 

  • pijn en/of prikkelingen
  • een dof gevoel
  • krachtverlies
  • verlies van controle 
  • stijfheid 

De klachten zijn eerst af en toe aanwezig, daarna meerdere keren op de dag en zelfs 's nachts wakker worden van klachten hoort bij het beeld van een carpaal tunnelsyndroom.

Negeer je je klachten en blijf je er te lang mee rondlopen? Dan kan het zijn dat de klachten doortrekken naar de arm, schouder en zelfs nek. 


Wat kun je verwachten van jouw behandeling?

De zenuw die bekneld zit kan op verschillende plekken in je arm bekneld zitten. Vaak merk je de beknelling eerst in je hand, maar het kan goed zijn dat dezelfde zenuw ook elders in de arm, schouder en/of nek bekneld zit. 

Om te zorgen dat de klachten écht worden aangepakt, kijken we bij Result Care niet alleen naar jouw hand. We zorgen ervoor dat de hele zenuwbaan wordt nagelopen op mogelijke beknellingen. Deze worden allemaal opgeheven om te zorgen dat er geen restklachten overblijven.

Carpaaltynnelsyndroom

Ron van der Veen, senior chiropractor

De specialist over Carpaal Tunnelsyndroom

'Een slechte houding kan zorgen voor een zenuwbeknelling. In het geval van een carpaal tunnelsyndroom is er vaak sprake van een veel voorkomende houding met de arm/hand. Denk hierbij aan computerwerk of het in- of uitpakken van pakketjes. Niet alleen correcties, maar ook houdingsadvies is bij deze klacht zeer aan te raden.'

Waarom kies je voor een behandeltraject bij Result Care?

Medisch verleden wordt doorlopen

In jouw medische gegevens worden zorgvuldig doorgelopen. In een ver verleden kan de oorzaak van jouw klachten van nu liggen!

Bewegingsonderzoeken bij Result Care - oorzaak van je klacht zoeken

Bewegingsonderzoek

In een bewegingsonderzoek stellen we vast waar jouw beperking/pijn zit, zodat we daar als eerste aan kunnen gaan werken.

Uitgebreid lichamelijk onderzoek van het hele lichaam

Daarnaast wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan. Daarin stellen we vast of er nog elders in je lichaam problemen zijn.
Behandeling bij Result Care - fysiotherapie en chiropractie

Direct eerste behandeling 

Na de onderzoeken en het doorlopen van jouw medische geschiedenis, krijg je direct de eerste behandeling. Direct pijnverlichting! 
Multidisciplinair overleg - Result Care

Multidisciplinair behandelteam

In een multidisciplinair behandelend team wordt er altijd meer gezien dan door één therapeut. Daarom behandelen wij multidisciplinair.

Revalidatie en onderhoud dat verder gaat dan het behandelen van pijn

Ben je van je pijn af en wil je dat zo houden? Ga dan verder in ons revalidatie en/of onderhoudsprogramma.

Zij gingen je voor...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Wat een verschil na 3 behandelingen!

Ik ben nu 3x behandeld door
Mynhardt Erasmus (chiropractor)  Ik heb drie nekhernia’s waar ik in de pijnpoli ben behandeld. Dat ging enige tijd goed tot afgelopen januari.
Via via kwam ik bij Result Care terecht en wow wat een verschil…. Nu al!

Mynhardt heeft me echt goed geholpen met de heerlijke  Zuid-Afrikaanse gezelligheid. Hij legt goed uit wat hij doet en geeft mij ook echt het gevoel dat het kan worden opgelost zonder operatie. Ik ben heel tevreden! #chiropractor

Margriet Zijl - De Jong - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Verrast door 'exclusieve combinatie aanpak'

Met pijnlijke klachten in mijn nek met uitstraling naar mijn schouderblad ging ik voor een gratis screening naar Result Care in Velp.

Ik werd verrast door hun ‘exclusieve combinatie aanpak’ en met vol vertrouwen ben ik het behandelplan gestart: wekelijks chiropractie, dry-needling en daarnaast ook wekelijks fysiotherapie waarbij veel aandacht wordt gegeven aan bijvoorbeeld houding, leefstijl, conditie en gedrag.

Nu, drie behandelingen verder, ben ik heel blij dat mijn nekpijn al aanzienlijk verminderd is. Ik heb dan ook 100% vertrouwen in de professionele vervolgbehandelingen en -begeleiding van de therapeuten van Result Care Velp en kan die iedereen van harte aanbevelen.

Coby de Groot - Result Care Velp
Ms. Nameless
Add Your Stars

Professioneel en zeer vriendelijk

Professioneel en vriendelijk geholpen aan pijn in mijn rug. Al na de eerste behandeling enorm veel verbetering en na 4 behandelingen weer geheel pijnvrij.
Ik kom hier zeker weer terug en kan het iedereen aanraden.
Stefan de Jong - Result Care Utrecht
Ms. Nameless
Add Your Stars
Het herstel ging sneller dan verwacht
Na vaak last te hebben van mijn knie tijdens het hardlopen ben ik op aanraden van mensen die in behandeling waren bij Result Care hier heen gegaan met mijn klacht. Met een combinatie van chiropractie en fysiotherapie gaat het herstel van mijn knie sneller dan verwacht. Met de combinatie van aardig en deskundig personeel waar je tijdens de behandeling altijd met een leuk gesprek wordt geëntertained en het feit dat er alles aan wordt gedaan om afspraken in te plannen wanneer het jou uitkomt (ook 's avonds bijvoorbeeld) is dit echt een top bedrijf! Ik kan nu weer lekker op mijn gemak hardlopen zonder last te krijgen van mijn knie! Result Care bedankt!
Erik van Rooijen - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Als je overal al bent geweest...

Veel van onze cliënten zijn al behandeld bij meerdere specialisten.

Door de unieke combinatie tussen fysiotherapeuten, chiropractors, coaching, sport en diëtiek, is de opbrengst bij Result Care vele malen groter.
Binnen enkele behandelingen ervaren veel mensen al enorme verbeteringen. 


Onze kracht gaat verder dan het bewerkstelligen van pijnreductie.
Wij leren jou wat jij moet doen om in balans te blijven. Het is daarna aan jou - met af en toe een beetje hulp van ons - om dit vast te houden.


Het behandelplan van Result Care bestaat niet alleen uit het ondergaan van behandelingen.
Het is juist aan jou om actief deel te nemen, te leren over jouw lichaam en geest en te testen wat jouw lichaam en geest aankan.

Doe je zelf actief mee, lees je onze mails, neem je deel aan onze online community en bekijk je onze video's?
Dan versnel je de resultaten van jouw behandelproces.
Zo maak je grote stappen in korte tijd voor een duurzaam herstelproces.

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Liever direct starten met jouw behandeling?

In een gratis screening vertelt één van de specialisten jou wat wij voor je kunnen betekenen.

Er vindt dus geen intake en behandeling plaats.

Wil jij direct starten met je behandeling? Bel ons dan even!