Angsten: ze ontwrichten jouw leven én die van je omgeving.

Angst

Angst

Heb je last van angsten?

Angst. Opeens is het er. Vaak ervaren mensen angst heel lichamelijk: ze krijgen het warm of koud. Voor de ene persoon werkt angst verlammend, voor de ander juist verscherpend. Er zijn vele soorten angsten. Zoals angst voor het onbekende, faalangst, angst voor insecten of dieren of angst voor kleine ruimtes (claustrofobie). Angsten hebben een psychologisch effect. Je maakt je van tevoren al heel druk over wat er kan gaan gebeuren, want die ene keer daarvoor was dat ook het geval. 

Angst is een heftige emotie en de gevolgen op iemands dagelijks leven zijn groot. Angst heeft invloed op je gezin, je werk en je gezondheid. mensen die last hebben van angst zijn vaker moe, hebben meer last van andere emoties en zijn eenzamer dan mensen zonder angsten. 

null

Waar komt angst vandaan?

Oorzaken van angsten zijn enorm verschillend. Als je ergens niet op voorbereid bent, kun je enorm schrikken. De emotie die je op dat moment ervaart, zet je onbewust vast in je lichaam. Je neemt een grote hap lucht met veel kracht en ademt dit niet volledig uit. Daardoor wordt het middenrif strak getrokken. Doorademen lukt niet meer en angstgevoelens keren steeds sneller en vaker terug. 

Naast schriksituaties die zich opstapelen, kunnen trauma's ook ten grondslag liggen aan angst. Een veel voorkomend gevolg van angst is een sociale isolatie, wat tot afhankelijkheid kan leiden met regelmatige depressies tot gevolg. 

Wat kun jij doen tegen angst?

Wanneer je last hebt van angst, kunnen de oorzaken zeer uiteenlopend zijn. Toch kun je zelf ook met je angsten aan de slag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vinden van manieren om angst te uiten. Daarnaast is het van belang om te zorgen dat je jezelf de tijd geeft. wanneer jouw angst de overhand neemt in het dagelijks leven, is het verstandig om langs te gaan bij een professional. Zo kun je met een beetje hulp snel en effectief aan de slag.

Zonder medicatie

Chiropractie is een geheel natuurlijke geneeswijzen. Wij verbeteren het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam. 

Geen verwijsbrief 

Er is geen verwijsbrief nodig om gebruik te maken van chiropractie of andere behandelmethodieken in onze praktijk. 

Persoonlijke aandacht

Door persoonlijke aandacht willen wij een stapje extra doen. Het is onze missie om mensen een zo optimaal mogelijk leven te geven!

Wat kunnen wij doen bij angst?

Tijdens de coaching bij Result Care leer jij alles over jouw angsten en ga je direct aan de slag met jouw angst. De verschillende soorten angst en andere emoties komen uitgebreid aan bod op basis van het effectieve 12-stappenplan. Na een aantal sessies kun je zelfstandig in steeds meer situaties oefenen met nieuwe patronen. Je vertrekt energieker, positiever en met meer zelfvertrouwen naar huis. 

Met persoonlijke aandacht, praktische tips en tools wordt er zorgvuldig gekeken naar jouw angsten en waar deze angsten vandaan komen. Daarnaast leer je mindfulness-oefeningen die je snel en zelfstandig kunt uitvoeren om grip te krijgen op jouw angst. 

Wat kun je verwachten van jouw behandeling?

  • Klachteneducatie - als je begrijpt wat er gebeurt, ben je al bezig met de verwerking ervan
  • Planning tips en adviezen - deze tijd is druk dus het is aan jou om rust voor jezelf in te bouwen
  • Ademhalingsoefeningen - met deze oefeningen kom je de dag een stuk energieker door
  • Ontspanningsoefeningen - onbewust bouw je spanning op en samen bouwen we die bewust weer af
  • Achterliggende oorzaken onderzoeken - wij pakken jouw klachten/problemen aan bij de kern
  • Eventueel lichamelijke behandelingen - als je lichamelijke klachten ervaart, pakken we die direct aan!

Mirande van der Veen, coach

De specialist over Angst

'Angsten zijn enorm ontwrichtend voor jou en jouw omgeving. Angst is altijd afkomstig uit het verleden en geprojecteerd op de toekomst. Er zijn veel overlevingsstrategieën die jouw onbewust in deze angstige gedachte houden. Samen draaien we dit om voor positiviteit.'

Waarom kies je voor een behandeltraject bij Result Care?

Medisch verleden wordt doorlopen

In jouw medische gegevens worden zorgvuldig doorgelopen. In een ver verleden kan de oorzaak van jouw klachten van nu liggen!

Bewegingsonderzoeken bij Result Care - oorzaak van je klacht zoeken

Bewegingsonderzoek

In een bewegingsonderzoek stellen we vast waar jouw beperking/pijn zit, zodat we daar als eerste aan kunnen gaan werken.

Uitgebreid lichamelijk onderzoek van het hele lichaam

Daarnaast wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan. Daarin stellen we vast of er nog elders in je lichaam problemen zijn.
Behandeling bij Result Care - fysiotherapie en chiropractie

Direct eerste behandeling 

Na de onderzoeken en het doorlopen van jouw medische geschiedenis, krijg je direct de eerste behandeling. Direct pijnverlichting! 
Multidisciplinair overleg - Result Care

Multidisciplinair behandelteam

In een multidisciplinair behandelend team wordt er altijd meer gezien dan door één therapeut. Daarom behandelen wij multidisciplinair.

Revalidatie en onderhoud dat verder gaat dan het behandelen van pijn

Ben je van je pijn af en wil je dat zo houden? Ga dan verder in ons revalidatie en/of onderhoudsprogramma.

Zij gingen je voor...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Wat een verschil na 3 behandelingen!

Ik ben nu 3x behandeld door
Mynhardt Erasmus (chiropractor)  Ik heb drie nekhernia’s waar ik in de pijnpoli ben behandeld. Dat ging enige tijd goed tot afgelopen januari.
Via via kwam ik bij Result Care terecht en wow wat een verschil…. Nu al!

Mynhardt heeft me echt goed geholpen met de heerlijke  Zuid-Afrikaanse gezelligheid. Hij legt goed uit wat hij doet en geeft mij ook echt het gevoel dat het kan worden opgelost zonder operatie. Ik ben heel tevreden! #chiropractor

Margriet Zijl - De Jong - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Verrast door 'exclusieve combinatie aanpak'

Met pijnlijke klachten in mijn nek met uitstraling naar mijn schouderblad ging ik voor een gratis screening naar Result Care in Velp.

Ik werd verrast door hun ‘exclusieve combinatie aanpak’ en met vol vertrouwen ben ik het behandelplan gestart: wekelijks chiropractie, dry-needling en daarnaast ook wekelijks fysiotherapie waarbij veel aandacht wordt gegeven aan bijvoorbeeld houding, leefstijl, conditie en gedrag.

Nu, drie behandelingen verder, ben ik heel blij dat mijn nekpijn al aanzienlijk verminderd is. Ik heb dan ook 100% vertrouwen in de professionele vervolgbehandelingen en -begeleiding van de therapeuten van Result Care Velp en kan die iedereen van harte aanbevelen.

Coby de Groot - Result Care Velp
Ms. Nameless
Add Your Stars

Professioneel en zeer vriendelijk

Professioneel en vriendelijk geholpen aan pijn in mijn rug. Al na de eerste behandeling enorm veel verbetering en na 4 behandelingen weer geheel pijnvrij.
Ik kom hier zeker weer terug en kan het iedereen aanraden.
Stefan de Jong - Result Care Utrecht
Ms. Nameless
Add Your Stars
Het herstel ging sneller dan verwacht
Na vaak last te hebben van mijn knie tijdens het hardlopen ben ik op aanraden van mensen die in behandeling waren bij Result Care hier heen gegaan met mijn klacht. Met een combinatie van chiropractie en fysiotherapie gaat het herstel van mijn knie sneller dan verwacht. Met de combinatie van aardig en deskundig personeel waar je tijdens de behandeling altijd met een leuk gesprek wordt geëntertained en het feit dat er alles aan wordt gedaan om afspraken in te plannen wanneer het jou uitkomt (ook 's avonds bijvoorbeeld) is dit echt een top bedrijf! Ik kan nu weer lekker op mijn gemak hardlopen zonder last te krijgen van mijn knie! Result Care bedankt!
Erik van Rooijen - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Als je overal al bent geweest...

Veel van onze cliënten zijn al behandeld bij meerdere specialisten.

Door de unieke combinatie tussen fysiotherapeuten, chiropractors, coaching, sport en diëtiek, is de opbrengst bij Result Care vele malen groter.
Binnen enkele behandelingen ervaren veel mensen al enorme verbeteringen. 


Onze kracht gaat verder dan het bewerkstelligen van pijnreductie.
Wij leren jou wat jij moet doen om in balans te blijven. Het is daarna aan jou - met af en toe een beetje hulp van ons - om dit vast te houden.


Het behandelplan van Result Care bestaat niet alleen uit het ondergaan van behandelingen.
Het is juist aan jou om actief deel te nemen, te leren over jouw lichaam en geest en te testen wat jouw lichaam en geest aankan.

Doe je zelf actief mee, lees je onze mails, neem je deel aan onze online community en bekijk je onze video's?
Dan versnel je de resultaten van jouw behandelproces.
Zo maak je grote stappen in korte tijd voor een duurzaam herstelproces.

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Liever direct starten met jouw behandeling?

In een gratis screening vertelt één van de specialisten jou wat wij voor je kunnen betekenen.

Er vindt dus geen intake en behandeling plaats.

Wil jij direct starten met je behandeling? Bel ons dan even!