Gratis Ademhalingscursus: lichamelijke klachten opgelost

"To breathe properly is to live properly""

Een goede ademhaling is een goed en gezond leven.
Dat dit de waarheid is, leer ik elke dag weer. Van de mensen om me heen, maar ook van mezelf. 

Zonder adem te halen, zal het leven op aarde voor mij stoppen. Dus ademhaling is van levensbelang. 

Helaas halen we vaak onbewust adem.


Een onbewuste ademhaling kan makkelijk te hoog en te snel worden. Met als gevolg dat het zorgt voor (chronische) stress, angsten, zorgen en lichamelijke klachten zoals fibromyalgie, (chronische) rug-, nek- of hoofdpijn en onverklaarbare pijn. 


Dan wordt het toch eens tijd om wat bewuster te ademen! 

null

De relatie tussen jouw ademhaling en lichamelijke klachten

Buiten adem - ademhaling - Result Care - Result Coaching

Pijn en ademhaling

De relatie tussen pijn en ademhaling wordt in veel gevallen niet gelegd. Maar stel je eens voor dat je de marathon gaat lopen.
Je bent ongetraind en moet meekomen met de middenmoot. 
Je rent de benen uit je lijf, je spieren verzuren en je ademhaling slaat op hol. Je lichaam kan dit helemaal niet aan! 

En stel je nu eens voor dat je ontspannen op de bank zit. De tv staat aan en je kijkt je favoriete programma. Even ontspannen.
Alleen je ademhaling is zo hoog, dat je lichaam de inspanning levert alsof het 18 kilometer per uur tegen de wind in fietst. 
Lekker ontspannen he?


Dat pijn en ademhaling aan elkaar verbonden zijn, lijkt in het eerste voorbeeld niet zo gek. Je moet een inspanning leveren en je ademhaling versnelt om je spieren voldoende zuurstof te geven. 
Omdat je ongetraind bent, komt er niet voldoende zuurstof bij je spieren en je verzuurd. 

Maar nu het tweede voorbeeld. Je zit op de bank en na een lange werkdag heb je even rust. Door een te hoge en te snelle ademhaling lijkt je hoofd wel tot rust te komen, maar je lichaam niet. Je blijft - onbewust - een enorme inspanning leveren. 

Vind je het gek dat je lichamelijke klachten krijgt?
Zelfs als je weinig tot niets doet...

Buiten adem - ademhaling - Result Care - Result Coaching

Tot rust komen kan niet meer

Als je dag in dag uit een inspanning lever terwijl je op de fiets zit, dan voelt dat voor velen alsof je een marathon aan het lopen bent. 

Maar als je de marathon loopt, is het wel oké dat je spierpijn hebt, buiten adem bent en moet herstellen, terwijl je dat (onbewust) van jezelf niet mag wanneer je met een te hoge en te snelle ademhaling gewoon je dagelijkse dingen doet. 

STOP!

Je bent streng en onredelijk voor jezelf

Bij een te hoge en te snelle ademhaling is het oneerlijk om te blijven doen wat je altijd deed.

Er is iets gebeurt waardoor je te snel en te hoog bent gaan ademen en nu is het een automatisme geworden.
Heel vervelend, maar gelukkig op te lossen!

Milou - ademhalingscursus - gratis - online cursus

Bewust leren ademen

Een patroon dat onbewust ingeslopen is, is soms lastig om te keren. Gelukkig zijn er talloze technieken die je daarbij kunnen helpen. Ik heb de start hiervan voor jou in een online cursus gezet. 

Je kunt de zelf de eerste stappen zetten naar een bewuste, goede ademhaling. 


  • Direct effect
  • Geen bijwerkingen
  • Zonder medicijnen
  • Altijd en overal te doen
  • Geen hulpmiddelen nodig


In deze online cursus neem ik je mee door het technische gedeelte van je ademhaling, een bodyscan en verschillende ademhalingsoefeningen. Je leert hoe je bewust kunt ademen en wat een goede ademhaling is. 
Je traint je ademhaling en dat beïnvloedt jouw hele zijn in positieve zin.

Je krijgt weer rust en ruimte in je hoofd én in je lijf.

Buiten adem - ademhaling - Result Care - Result Coaching

Lichamelijke klachten

Wanneer je pijn hebt in je lijf, is dit een signaal dat er iets niet goed gaat. Je rugpijn wil misschien zeggen dat je iets rustiger aan moet doen. Als je moeite hebt met concentreren, kan dat zijn omdat je chronisch hyperventileert.
Fibromyalgie geeft kleine ontstekingen in je gewrichten en is erg ongrijpbaar. Wat wil dit zeggen? Dat je niet goed genoeg voor jezelf zorgt? 


In de maatschappij van nu lijkt alles te gaan over doorgaan. Je moet werken, je moet goed worden in je werk, je vrienden moeten je leuk vinden, je moet er goed uit zien en je moet leuke dingen doen. Om dat allemaal voor elkaar te krijgen, moet je een inspanning leveren die voor sommige mensen gewoonweg te veel is. 

Door de te hoge inspanning, ga je onbewust te hoog en te snel ademen. Wanneer dit niet overgaat, blijf je signalen geven aan je lichaam dat het een inspanning levert. Er komt minder zuurstof bij je hersenen (concentratieproblemen), bij je handen (koude handen), bij je voeten (tintelingen) of je spieren (verzuring en/of ontstekingen). 

Het zijn problemen waar we het liefst snel een oplossing voor willen. Vaak is veel te wijden aan spanning en stress, een disbalans in het lichaam of een verkeerde beweging in het verleden. 


Maar wat is de echte oorzaak van jouw pijn? Als het lichaam de pijn zelf veroorzaakt heeft, dan kan jouw lichaam het ook weer zelf oplossen. Ieder lichaam herstelt zichzelf namelijk. Vergelijk dit maar met een wondje op je hand. Het bloed, stolt, er komt een korst op en het geneest (met een litteken). 

Je ademhaling op orde krijgen is de eerste stap in de goede richting. De eerste stap naar rust in je hoofd én in je lijf. En dat kun je leren, samen met mij.

Nu GRATIS ademhalingscursus

Start met deze GRATIS ademhalingscursus!