Heb je last van een snelle ademhaling of (chronische) hyperventilatie?

Ademhaling
en hyperventilatie

Ademhaling en

hyperventilatie

Lichamelijke klachten en ademhaling

Heb je lichamelijke klachten en ben je (snel) vermoeid? Heb je wel eens aan je ademhaling gedacht? 

Een snelle ademhaling betekent dat er veel spanning in het lichaam zit. Deze spanning kan zich uiten in (spier)pijn, maar heeft ook een hele andere kant: vermoeidheid of te weinig energie hebben om de dingen te doen die je graag wil doen. 

Zowel lichamelijk als geestelijk gebruik je door een snelle ademhaling enorm veel energie. Een snelle ademhaling kan in sommige gevallen leiden tot (chronische) hyperventilatie. In dat geval heb je niet meer bewust door dat je ademhaling snel is. 

null

Een normale ademfrequentie

De ademfrequentie wordt gemeten aan de hand van het aantal ademhalingen per minuut. Deze begint op het moment van inademing en stopt wanneer je weer opnieuw wil inademen. Een normale ademfrequentie zit tussen de 6 en 10 ademhalingen per minuut in rust. 

Wil jij weten wat jouw ademfrequentie is? Dan kun je het beste aan iemand in de buurt vragen of hij/zij jouw ademhalingen wil tellen (zonder dat jij je er bewust van bent). 

Een te snelle ademhaling

Ademhaling zorgt ervoor dat er zuurstof in ons lichaam komt. Daardoor gaan je organen werken, kunnen spieren kracht leveren en kan je brein aan het werk. Als de zuurstof 'opgebrand' is, wordt het weer naar buiten gebracht. Via de longen komt de koolstof dan weer in de lucht. 

Een te snelle ademhaling (meer dan 10 keer per minuut in rust) zorgt ervoor dat er veel zuurstof in het lichaam wordt gebracht, maar te weinig koolstof naar buiten. Het gevolg? Verzuring en verkramping van de spieren en bepaalde gevoelens niet meer ervaren. 

In plaats van nog in staat te zijn te voelen wat er in het lichaam gebeurt, gaan veel mensen nadenken. Eindeloze gedachtestromen komen in het hoofd. 

Zonder medicatie

Chiropractie is een geheel natuurlijke geneeswijzen. Wij verbeteren het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam. 

Geen verwijsbrief 

Er is geen verwijsbrief nodig om gebruik te maken van chiropractie of andere behandelmethodieken in onze praktijk. 

Persoonlijke aandacht

Door persoonlijke aandacht willen wij een stapje extra doen. Het is onze missie om mensen een zo optimaal mogelijk leven te geven!

Onbewust ademen

Veel mensen ademen onbewust. Het is een proces dat volledig geautomatiseerd is en er is geen aandacht voor nodig. Denken we. Niets is minder waar. Door onbewust te ademen, is het niet te meten of je snel ademt of niet. Met als gevolg dat je chronische en onbewust kunt gaan hyperventileren. Bij veel mensen die (weer) met aandacht gaan ademen, verbeteren lichamelijke klachten en krijgen ze weer meer energie. En dat alles zonder medicijnen of bijwerkingen! 

Een snelle ademhaling komt vaak voor in stressvolle situaties. Situaties die stressvol zijn geweest, maar nu logischerwijs geen stress meer zouden moeten geven, kunnen onbewust nog steeds in je lichaam en hoofd zitten. Een snelle ademhaling is vaak terug te herleiden naar een dergelijke situatie. Je hoeft niet te graven naar de oorzaak van een te snelle ademhaling. We kunnen dit oplossen door gerichte ademhalings- en aandachtsoefeningen en eventueel traumaverwerking met EMDR. 

Wat kun je verwachten van jouw behandeling?

Bij Result Care staan we voor een unieke behandelmethode. Door op een natuurlijke manier te kijken naar jouw lichaam en het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam en geest. Wij kijken niet alleen naar jouw ademhaling en de gedachten, stress of angsten die daar eventueel aan verbonden zijn, maar ook naar jouw lichaam. Want jouw lichaam en geest spelen samen. Ze zitten namelijk in één velletje. 

null

  • Klachteneducatie - als je begrijpt wat er gebeurt, ben je al bezig met de verwerking ervan
  • Ademhalingsoefeningen - met deze oefeningen kom je de dag een stuk energieker door
  • Ontspanningsoefeningen - onbewust bouw je spanning op en samen bouwen we die bewust weer af
  • Achterliggende oorzaken onderzoeken - wij pakken jouw klachten/problemen aan bij de kern
  • Eventueel lichamelijke behandelingen - als je lichamelijke klachten ervaart, pakken we die direct aan!

Milou Meijer coach
Milou Meijer, coach

De specialist over Ademhaling

'Je ademhaling is er altijd. Of je nu in volledige rust bent of juist volledige inspanning levert: hij is er altijd. Misschien heb je van topsporters wel eens gehoord dat wanneer ze hun ademhaling onder controle hebben, ze bergen kunnen verzetten.
Dat werkt ook zo bij jou. Onverwerkte trauma's de hele dag met je meedragen is ook topsport en vergt veel van je lichaam én ademhaling. Gelukkig is er iets aan te doen..'

Waarom kies je voor een behandeltraject bij Result Care?

Medisch verleden wordt doorlopen

In jouw medische gegevens worden zorgvuldig doorgelopen. In een ver verleden kan de oorzaak van jouw klachten van nu liggen!

Bewegingsonderzoeken bij Result Care - oorzaak van je klacht zoeken

Bewegingsonderzoek

In een bewegingsonderzoek stellen we vast waar jouw beperking/pijn zit, zodat we daar als eerste aan kunnen gaan werken.

Uitgebreid lichamelijk onderzoek van het hele lichaam

Daarnaast wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan. Daarin stellen we vast of er nog elders in je lichaam problemen zijn.
Behandeling bij Result Care - fysiotherapie en chiropractie

Direct eerste behandeling 

Na de onderzoeken en het doorlopen van jouw medische geschiedenis, krijg je direct de eerste behandeling. Direct pijnverlichting! 
Multidisciplinair overleg - Result Care

Multidisciplinair behandelteam

In een multidisciplinair behandelend team wordt er altijd meer gezien dan door één therapeut. Daarom behandelen wij multidisciplinair.

Revalidatie en onderhoud dat verder gaat dan het behandelen van pijn

Ben je van je pijn af en wil je dat zo houden? Ga dan verder in ons revalidatie en/of onderhoudsprogramma.

Zij gingen je voor...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Wat een verschil na 3 behandelingen!

Ik ben nu 3x behandeld door
Mynhardt Erasmus (chiropractor)  Ik heb drie nekhernia’s waar ik in de pijnpoli ben behandeld. Dat ging enige tijd goed tot afgelopen januari.
Via via kwam ik bij Result Care terecht en wow wat een verschil…. Nu al!

Mynhardt heeft me echt goed geholpen met de heerlijke  Zuid-Afrikaanse gezelligheid. Hij legt goed uit wat hij doet en geeft mij ook echt het gevoel dat het kan worden opgelost zonder operatie. Ik ben heel tevreden! #chiropractor

Margriet Zijl - De Jong - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Verrast door 'exclusieve combinatie aanpak'

Met pijnlijke klachten in mijn nek met uitstraling naar mijn schouderblad ging ik voor een gratis screening naar Result Care in Velp.

Ik werd verrast door hun ‘exclusieve combinatie aanpak’ en met vol vertrouwen ben ik het behandelplan gestart: wekelijks chiropractie, dry-needling en daarnaast ook wekelijks fysiotherapie waarbij veel aandacht wordt gegeven aan bijvoorbeeld houding, leefstijl, conditie en gedrag.

Nu, drie behandelingen verder, ben ik heel blij dat mijn nekpijn al aanzienlijk verminderd is. Ik heb dan ook 100% vertrouwen in de professionele vervolgbehandelingen en -begeleiding van de therapeuten van Result Care Velp en kan die iedereen van harte aanbevelen.

Coby de Groot - Result Care Velp
Ms. Nameless
Add Your Stars

Professioneel en zeer vriendelijk

Professioneel en vriendelijk geholpen aan pijn in mijn rug. Al na de eerste behandeling enorm veel verbetering en na 4 behandelingen weer geheel pijnvrij.
Ik kom hier zeker weer terug en kan het iedereen aanraden.
Stefan de Jong - Result Care Utrecht
Ms. Nameless
Add Your Stars
Het herstel ging sneller dan verwacht
Na vaak last te hebben van mijn knie tijdens het hardlopen ben ik op aanraden van mensen die in behandeling waren bij Result Care hier heen gegaan met mijn klacht. Met een combinatie van chiropractie en fysiotherapie gaat het herstel van mijn knie sneller dan verwacht. Met de combinatie van aardig en deskundig personeel waar je tijdens de behandeling altijd met een leuk gesprek wordt geëntertained en het feit dat er alles aan wordt gedaan om afspraken in te plannen wanneer het jou uitkomt (ook 's avonds bijvoorbeeld) is dit echt een top bedrijf! Ik kan nu weer lekker op mijn gemak hardlopen zonder last te krijgen van mijn knie! Result Care bedankt!
Erik van Rooijen - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Als je overal al bent geweest...

Veel van onze cliënten zijn al behandeld bij meerdere specialisten.

Door de unieke combinatie tussen fysiotherapeuten, chiropractors, coaching, sport en diëtiek, is de opbrengst bij Result Care vele malen groter.
Binnen enkele behandelingen ervaren veel mensen al enorme verbeteringen. 


Onze kracht gaat verder dan het bewerkstelligen van pijnreductie.
Wij leren jou wat jij moet doen om in balans te blijven. Het is daarna aan jou - met af en toe een beetje hulp van ons - om dit vast te houden.


Het behandelplan van Result Care bestaat niet alleen uit het ondergaan van behandelingen.
Het is juist aan jou om actief deel te nemen, te leren over jouw lichaam en geest en te testen wat jouw lichaam en geest aankan.

Doe je zelf actief mee, lees je onze mails, neem je deel aan onze online community en bekijk je onze video's?
Dan versnel je de resultaten van jouw behandelproces.
Zo maak je grote stappen in korte tijd voor een duurzaam herstelproces.

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Liever direct starten met jouw behandeling?

In een gratis screening vertelt één van de specialisten jou wat wij voor je kunnen betekenen.

Er vindt dus geen intake en behandeling plaats.

Wil jij direct starten met je behandeling? Bel ons dan even!