Jumpers knee of kniepijn? Wij helpen je er vanaf.

Kniepijn

Kniepijn

Pijn aan de knie

Pijn aan de knie bij je dagelijkse bezigheden is behoorlijk vervelend. Je kunt je werk of sport niet meer zo uitvoeren zoals je gewend bent. Heb je pijn aan de onderzijde van de knieschijf, een zwelling van de kniepees of stijfheid en/of startpijn in je knie? Dan is het goed mogelijk dat je een jumpers knee hebt. 

Een jumpers knee of runners knee merk je vooral doordat je pijn hebt aan je knie. De pijn zit vaak op een specifieke plek: vlak onder de knie. Deze pijn is het gevolg van een geïrriteerde aanhechting van de pees en aan de onderkant van de knieschijf naar je onderbeen. Wanneer je je been explosief strekt - bijvoorbeeld bij springen - wordt de pijn heviger.

kniepijn

Ontstaan van pijn in de knie

Tijdens het belasten ontstaat er pijn onder aan de knie. Je voelt vaak een zeurende pijn waarvan de precieze oorzaak in eerste instantie niet te achterhalen is. De oorzaak van de pijn is te achterhalen door je bewegingen zorgvuldig te analyseren. Daarnaast is het voorzichtig opbouwen van verschillende bewegingen noodzakelijk voor een goed en langdurig herstel. 

De mate van schade in de pees zegt niets over hoe goed je hiervan herstelt. Het goed belastbare weefsel in de knie kun je gewoon gebruiken. Snel herstel ontstaat door de juiste training en de juiste belasting. Hierdoor wordt je kniepijn snel minder en de hele pees wordt weer sterk.

5 fasen van reactie bij jumpers knee

 1. Pijn na (sport)belasting
 2. Pijn bij warming-up, die verdwijnt bij het sporten en weer optreedt na het sporten
 3. Pijn gedurende en na het sporten en/of andere belasting
 4. Continue pijn
 5. Scheuring van pees

Zonder medicatie

Chiropractie is een geheel natuurlijke geneeswijzen. Wij verbeteren het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam. 

Geen verwijsbrief 

Er is geen verwijsbrief nodig om gebruik te maken van chiropractie of andere behandelmethodieken in onze praktijk. 

Persoonlijke aandacht

Door persoonlijke aandacht willen wij een stapje extra doen. Het is onze missie om mensen een zo optimaal mogelijk leven te geven!

Oorzaken van kniepijn

Verkorte spieren in het bovenbeen zijn veelgenoemde oorzaken van pijn in de knie. Ook herhaaldelijke bewegingen tijdens het werk of (te) veel sporten is een oorzaak van een jumpers knee. 

Eerdere knieblessures zijn een grote voorspeller voor kniepijn. Door de overbelasting raakt de pees, van de knieschijf naar het scheenbeen, geïrriteerd. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar als je die pees steeds blijft belastingen, kan deze niet meer goed herstellen en wordt de functie, kwaliteit en belastbaarheid van de pees steeds minder.

De behandeling van jumpers knee

In een uitgebreid onderzoek door de fysiotherapeut wordt de diagnose gesteld. Op basis hiervan wordt er een behandelplan met jou gemaakt. Dit plan bestaat vaak uit een aantal behandelingen die eerst wekelijks plaatsvinden. Er wordt op verschillende momenten in het plan geëvalueerd om te kijken of de behandelfrequentie omlaag kan en wat de vervolgstappen zijn.

De behandeling van knieklachten bestaat uit:

 • Sportbelasting onder de pijngrens brengen
 • Intensieve oefentherapie
 • Optimaliseren van functie
 • Verbeteren van stabiliteit in spieren en gewrichten.

Andere disciplines bij knieklachten

Het kan voorkomen dat de pijn aan jouw knie geen jumpers knee is. In dat geval kijken we verder naar de oorzaak van de klachten. Het kan zijn dat de fysiotherapeut in samenwerking met de chiropractor nog eens grondig bekijkt. Hierdoor ontstaat er een multidisciplinaire aanpak die jou snel weer van je knieklachten af helpt! 

Ook is het mogelijk om shockwavetherapie in te zetten bij knieklachten. Zo kunnen we gericht de plek van de blessure behandelen en de stofwisseling en bloedcirculatie plaatselijk stimuleren.

Shockwavetherapie: zeer effectief!

Shockwavetherapie is een revolutionaire behandelmethode die wordt ingezet om met geluidsgolven verkalking op te lossen. Hierbij komen geen medicijnen of operaties kijken. Jouw lichaam lost alle kleine onderdeeltjes vervolgens zelf op. 

Door shockwavetherapie wordt niet alleen de mogelijke verkalking opgelost, de bloedcirculatie en stofwisseling in het aangedane gebied wordt ook versterkt. 

Bij Result Care maken we gebruik van een speciaal shockwave apparaat. Daarbij kunnen we met verschillende 'koppen' op verschillende lichaamsonderdelen en met verschillende doelen zeer effectief behandelen

Shockwavetherapie is geschikt voor:

 • hielspoor
 • slijmbeursontsteking
 • schouderpijn
 • tenniselleboog
 • golfarm
 • kniepijn
 • frozen shoulder
 • pijn aan de hiel 
 • pijn onderkant bil

Jij kiest voor shockwavetherapie omdat:

Geen medicijnen nodig
Zonder verdoving
Succesvol resultaat na 4 tot 6 behandelingen
De oorzaak wordt direct aangepakt
Injectie of operatie kan worden voorkomen
Sven van Rijn, fysiotherapeut

De specialist over Jumpers Knee

'Een jumpers knee is iets wat vaak voorkomt. Veel mensen denken dat het ontstaan moet zijn tijdens het sporten, maar niets is minder waar...'

Waarom kies je voor een behandeltraject bij Result Care?

Medisch verleden wordt doorlopen

In jouw medische gegevens worden zorgvuldig doorgelopen. In een ver verleden kan de oorzaak van jouw klachten van nu liggen!

Bewegingsonderzoeken bij Result Care - oorzaak van je klacht zoeken

Bewegingsonderzoek

In een bewegingsonderzoek stellen we vast waar jouw beperking/pijn zit, zodat we daar als eerste aan kunnen gaan werken.

Uitgebreid lichamelijk onderzoek van het hele lichaam

Daarnaast wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan. Daarin stellen we vast of er nog elders in je lichaam problemen zijn.
Behandeling bij Result Care - fysiotherapie en chiropractie

Direct eerste behandeling 

Na de onderzoeken en het doorlopen van jouw medische geschiedenis, krijg je direct de eerste behandeling. Direct pijnverlichting! 
Multidisciplinair overleg - Result Care

Multidisciplinair behandelteam

In een multidisciplinair behandelend team wordt er altijd meer gezien dan door één therapeut. Daarom behandelen wij multidisciplinair.

Revalidatie en onderhoud dat verder gaat dan het behandelen van pijn

Ben je van je pijn af en wil je dat zo houden? Ga dan verder in ons revalidatie en/of onderhoudsprogramma.

Zij gingen je voor...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Wat een verschil na 3 behandelingen!

Ik ben nu 3x behandeld door
Mynhardt Erasmus (chiropractor)  Ik heb drie nekhernia’s waar ik in de pijnpoli ben behandeld. Dat ging enige tijd goed tot afgelopen januari.
Via via kwam ik bij Result Care terecht en wow wat een verschil…. Nu al!

Mynhardt heeft me echt goed geholpen met de heerlijke  Zuid-Afrikaanse gezelligheid. Hij legt goed uit wat hij doet en geeft mij ook echt het gevoel dat het kan worden opgelost zonder operatie. Ik ben heel tevreden! #chiropractor

Margriet Zijl - De Jong - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Verrast door 'exclusieve combinatie aanpak'

Met pijnlijke klachten in mijn nek met uitstraling naar mijn schouderblad ging ik voor een gratis screening naar Result Care in Velp.

Ik werd verrast door hun ‘exclusieve combinatie aanpak’ en met vol vertrouwen ben ik het behandelplan gestart: wekelijks chiropractie, dry-needling en daarnaast ook wekelijks fysiotherapie waarbij veel aandacht wordt gegeven aan bijvoorbeeld houding, leefstijl, conditie en gedrag.

Nu, drie behandelingen verder, ben ik heel blij dat mijn nekpijn al aanzienlijk verminderd is. Ik heb dan ook 100% vertrouwen in de professionele vervolgbehandelingen en -begeleiding van de therapeuten van Result Care Velp en kan die iedereen van harte aanbevelen.

Coby de Groot - Result Care Velp
Ms. Nameless
Add Your Stars

Professioneel en zeer vriendelijk

Professioneel en vriendelijk geholpen aan pijn in mijn rug. Al na de eerste behandeling enorm veel verbetering en na 4 behandelingen weer geheel pijnvrij.
Ik kom hier zeker weer terug en kan het iedereen aanraden.
Stefan de Jong - Result Care Utrecht
Ms. Nameless
Add Your Stars
Het herstel ging sneller dan verwacht
Na vaak last te hebben van mijn knie tijdens het hardlopen ben ik op aanraden van mensen die in behandeling waren bij Result Care hier heen gegaan met mijn klacht. Met een combinatie van chiropractie en fysiotherapie gaat het herstel van mijn knie sneller dan verwacht. Met de combinatie van aardig en deskundig personeel waar je tijdens de behandeling altijd met een leuk gesprek wordt geëntertained en het feit dat er alles aan wordt gedaan om afspraken in te plannen wanneer het jou uitkomt (ook 's avonds bijvoorbeeld) is dit echt een top bedrijf! Ik kan nu weer lekker op mijn gemak hardlopen zonder last te krijgen van mijn knie! Result Care bedankt!
Erik van Rooijen - Result Care Molenhoek
Ms. Nameless
Add Your Stars

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Als je overal al bent geweest...

Veel van onze cliënten zijn al behandeld bij meerdere specialisten.

Door de unieke combinatie tussen fysiotherapeuten, chiropractors, coaching, sport en diëtiek, is de opbrengst bij Result Care vele malen groter.
Binnen enkele behandelingen ervaren veel mensen al enorme verbeteringen. 


Onze kracht gaat verder dan het bewerkstelligen van pijnreductie.
Wij leren jou wat jij moet doen om in balans te blijven. Het is daarna aan jou - met af en toe een beetje hulp van ons - om dit vast te houden.


Het behandelplan van Result Care bestaat niet alleen uit het ondergaan van behandelingen.
Het is juist aan jou om actief deel te nemen, te leren over jouw lichaam en geest en te testen wat jouw lichaam en geest aankan.

Doe je zelf actief mee, lees je onze mails, neem je deel aan onze online community en bekijk je onze video's?
Dan versnel je de resultaten van jouw behandelproces.
Zo maak je grote stappen in korte tijd voor een duurzaam herstelproces.

Start jouw behandeltraject

Plan een Gratis Screening!

Liever direct starten met jouw behandeling?

In een gratis screening vertelt één van de specialisten jou wat wij voor je kunnen betekenen.

Er vindt dus geen intake en behandeling plaats.

Wil jij direct starten met je behandeling? Bel ons dan even!